city2 WHITE DDIAFANES

Διάφορα ταξιδιωτικά

city out athens by night 11

Όταν η πόλη κοιμάται…

Κείμενο-Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Υπήρξε το λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Δυστυχώς όμως η δίχως προγραμματισμό  γιγάντωση της είχε σαν αποτέλεσμα να ξεθωριάσει ή λάμψη της. Όμως με τη δύση του ηλίου, καθώς το σκοτάδι κρύβει την ασχήμια, η Αθήνα σε καλεί να ανακαλύψεις την ομορφιά της αλλά και την πλούσια ιστορία της. Tο βράδυ, τις καθημερινές, η κίνηση λιγοστεύει και οι δρόμοι αδειάζουν. Τότε είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να επιδοθεί κανείς σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως “δίτροχή αστική εξερεύνηση”.

Υπάρχουν σημεία της πόλης που προσπερνάς μέσα στην φούρια της ημέρας, το βράδυ όμως μπορείς να απολαύσεις μια άλλη πλευρά της πρωτεύουσας.

Βόλτες χαλαρές, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση ή προγραμματισμό. Το να επιτρέψει κανείς στον εαυτό του να “χαθεί” μέσα στα δαιδαλώδη στενά του αστικού ιστού, είναι κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει σε μοναδικές γωνίες, που  κρύβουν μια ιδιότυπη ομορφιά.  

city_out_athens_by_night_5.jpgcity_out_athens_by_night_14.jpgcity_out_athens_by_night_1.jpgcity_out_athens_by_night_20.jpgcity_out_athens_by_night_17.jpgcity_out_athens_by_night_15.jpgcity_out_athens_by_night_3.jpgcity_out_athens_by_night_6.jpgcity_out_athens_by_night_12.jpgcity_out_athens_by_night_9.jpgcity_out_athens_by_night_11.jpgcity_out_athens_by_night_19.jpgcity_out_athens_by_night_10.jpgcity_out_athens_by_night_7.jpgcity_out_athens_by_night_18.jpgcity_out_athens_by_night_21.jpgcity_out_athens_by_night_16.jpgcity_out_athens_by_night_8.jpgcity_out_athens_by_night_4.jpgcity_out_athens_by_night_2.jpg