Ευρώπη

27624893 1783056585093430 6443062585304288332 o

Γυρνώντας σε 48 χώρες της Ευρώπης 

Ονομάζεται Κωνσταντίνος Κουσιαππής, είναι από την Κύπρο και μια ωραία μέρα τον Απρίλιο του 2016 φόρτωσε τη Honda Transalp του για να φύγει για τον οδικό γύρο της Ευρώπης. Για να αντιληφθείτε το πλάνο του, αρκεί να διαβάσετε τι αναγράφει στην ιστοσελίδα που έστησε για το εγχείρημα: "Η μοτοσυκλέτα δεν είναι απλά η μετάβαση από το Α στο Β … είναι όλα στο ενδιάμεσο". Αφού συμφωνήσουμε απόλυτα, ας προχωρήσουμε.

Το ταξίδι του διήρκεσε 33 μήνες, κάλυψε 95,000 χιλιόμετρα και πέρασε από 48 Ευρωπαϊκές χώρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο 2019. Καθόλου άσχημα, δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος δούλεψε σκληρά για να καταφέρει συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτήθηκαν για το ταξίδι αυτό. Σε συνέντευξή του σε Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρει ως συνολικό κόστος του ταξιδιού τα 25,000 ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο όμως δεν είναι και τόσο υψηλό αν σκεφτούμε πως κινήθηκε εντελώς μόνος του για σχεδόν τρία χρόνια και δη στην Ευρώπη, με πολλές από τις χώρες της να χαρακτηρίζονται από αρκετά ακριβό κόστος ζωής. Κι αν μπορεί κανείς να αποφύγει τα εστιατόρια και τα καλά ξενοδοχεία, το φαγητό, τη βενζίνη και τα διόδια ουδείς εγλίτωσε.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε από τη μικρή τριβή μας με το άφθονο υλικό που έχει ανεβάσει από το ταξίδι του είναι πως, όχι μόνο το ευχαριστήθηκε, αλλά στην πορεία έκανε νέους φίλους που οπωσδήποτε προσθέτουν απαραίτητο χρώμα σε όλες εκείνες τις αναμνήσεις που μάζεψε. Αλλιώς είναι να θυμάσαι ένα όμορφο αξιοθέατο, κι αλλιώς να στο θυμίζει ένας φίλος με τον οποίο σας συνδέει η συγκεκριμένη ανάμνηση.

Χωρίς πολλά περιττά λόγια από εμάς λοιπόν, δείτε στην ιστοσελίδα του ταξιδιού αυτού, Ridegaia, αλλά και την απίθανη συλλογή των βίντεο που ανέβασε από το ταξίδι στο κανάλι του στο YouTube. Κι αν δε ζηλέψετε όπως εμείς…