city2 WHITE DDIAFANES

odiki simperifora 4

Στόχος να ξεκινήσουν στα ελληνικά σχολεία το 2018

Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς προβλέπονται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά (2018) σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο Μεταφορών του ΥΜΕ.

Ακολουθεί η σχετική παράγραφος από τη συνέντευξη του Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη:

"Αν δείτε πιο προσεκτικά στο σχέδιο νόμου, η τιμή που προβλέπεται για το παράβολο που σας ανέπτυξα πριν για το ηλεκτρονικό σύστημα σε σχέση με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πηγαίνει σε δράσεις οδικής ασφάλειας και σε δράσεις παιδείας.

Έχουμε μια στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας -αν θέλετε να σας τη δώσω αν δεν την έχετε δει- που προβλέπει διδακτικές ώρες θεματικής ενότητας ανά τάξη, σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. 

odiki simperifora 4

Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του Υπουργείου Μεταφορών, δηλαδή η εκπαιδευτική ύλη και να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για την επιμόρφωση και για τα μαθήματα, τα φυλλάδια, τα διαδραστικά παιχνίδια.

Έχει γίνει πολλή δουλειά στο Υπουργείο Μεταφορών σε αυτά τα θέματα και πρέπει στην επόμενη εκπαιδευτική χρονιά, αυτός είναι ο στόχος μας, να αρχίσουμε σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να γίνουν τέτοια μαθήματα. "