city2 WHITE DDIAFANES

france driving in flipflops

Mια είδηση που "έπαιξε" πολύ τον τελευταίο καιρό

Πολλά site αλλά και μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αναπαράγουν το τελευταίο διάστημα ένα ρεπορτάζ, που θέλει να συμπεριλαμβάνεται στις παραβάσεις του ΚΟΚ η οδήγηση με σαγιονάρες. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο και τις κυρώσεις, οι οποίες είναι – υποτίθεται- 50 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, όλα τα ανωτέρω δεν ισχύουν και σήμερα το πρωί (23/07/2018) υπήρξε και επίσημη διάψευση από την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Υπήρξε όμως και μια επισήμανση ότι όντως μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο μελλοντικά, αφού η οδήγηση με αυτού του είδους τα υποδήματα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, καθώς το πέλμα δεν έχει την πρέπουσα στήριξη και μπορεί εύκολα να γλυστρήσει από τα πεντάλ.

Αν και υποπτευόμαστε ότι τα “ρεπορτάζ” αναφερόντουσαν αποκλειστικά στην οδήγηση αυτοκινήτου, το αυτό ισχύει φυσικά και στην οδήγηση δίτροχων με σαγιονάρες! Ακόμα και στα scooter όπου τα πόδια δεν μετέχουν στην διαδικασία της οδήγησης, στις στάσεις, αναγκαστικά στηρίζεται κάποιος σε αυτά και με σιαγιονάρες η στήριξη ποτέ δεν είναι ασφαλής!