city2 WHITE DDIAFANES

9105416 3x2 940x627

Το σίριαλ με τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου, συνεχίζεται…

Η πρόσφατη δήλωση της Harley-Davidson, περί μεταφοράς μέρους της παραγωγής της εκτός ΗΠΑ, προκειμένου να γλυτώσεις τους έξτρα δασμούς που θα επιβάλει η ΕΕ  και όχι μόνο, εξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος, θεώρησε προδοτική και λιγόψυχη την συμπεριφορά της εταιρείας, η οποία είναι φυσικά άμεσα συνδεδεμένη στην συνείδηση όλων μας, με την Αμερική. Σημειολογικά, όλο αυτό, ήταν για τον Τραμπ, μια τεράστια ήττα.

Για αυτό και δεν σκοπεύει να το αφήσει έτσι, “τιμωρώντας” την Harley-Davidson για την απόφαση της αυτή, προκαλώντας άλλους κατασκευαστές, για να φτιάξουν γραμμές παραγωγής στις ΗΠΑ.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter: “Τώρα που η Harley-Davidson μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, το επιτελείο των συνεργατών μου βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες κατασκευάστριες μοτοσυκλετών, οι οποίες θα ήθελαν να φτιάξουν γραμμές παραγωγής στις ΗΠΑ.”

Η αλήθεια είναι ότι πολλές εταιρείες, ιαπωνικές και ευρωπαϊκές, θα “πέταγαν την σκούφια τους” για να διεισδύσουν με αυτό τον τρόπο σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ. Το “Made in USA”, είναι κάτι στο οποίο δίνουν μεγάλη σημασία και βαρύτητα οι αμερικανοί αναβάτες.

Με τον πρόεδρο Τραμπ, να δίνει “αβάντες” λοιπόν, το ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι το σίριαλ θα έχει και συνέχεια…