city2 WHITE DDIAFANES

Εκτός Ελλάδος

bluedition 044 mit licht

Διαβάστε γιατί κοστίζει τόσο…

Τι μπορεί να κάνει μια μοτοσυκλέτα να κοστίζει τόσο πολλά; Μπορεί για παράδειγμα να είναι ένα σπάνιο κλασικό μοντέλο ή μια υπερ-εξωτική αγωνιστική ρεπλίκα.  Ίσως πάλι, να υπάρχει προστιθέμενη αξία, λόγο προηγούμενη κατοχής από κάποιον διάσημο.

Τίποτα απ όλα αυτά όμως, δεν ισχύει στην περίπτωση της Bucherer Harley-Davidson Blue Edition. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η Bucherer, πρόκειται για μια ελβετική εταιρεία κατασκευής… ρολογιών, η οποία μάλιστα συγκαταλέγεται σε αυτές με τον ακριβότερο κατάλογο.

Τι έκανα λοιπόν οι Ελβετοί; Πήραν μια Harley-Davidson και εφήρμοσαν ένα είδος διαφορετικού customizing, με βάση μια διακοσμητική προσέγγιση που θα ταίριαζε περισσότερο σε κοσμήματα.

bluedition detail 014

Ολόκληρη η μοτοσυκλέτα έχει επαργυρωθεί και έχει βαφτεί με πέντε στρώσεις ειδικού χρώματος, ώστε να αποκτήσει αυτό το μπλε ελεκτρίκ, μαγευτικό χρώμα. Για να σπάει η κυανή μονοτονία, πολλά τμήματα έχουν επιχρυσωθεί, όπως για παράδειγμα οι μανέτες, ο προβολέας και το μπροστινό σύστημα ανάρτησης.

bluedition detail 062

Αλλά δεν σταματάμε μόνο εδώ… στο ρεζερβουάρ, έχουν τοποθετηθεί 360 διαμάντια ενώ στην πάνω πλευρά αυτού, εκεί που υπήρχαν οι τάπες πλήρωσης του με βενζίνη, έχουν φτιαχτεί δύο θήκες, που καλύπτονται με ειδικό κρύσταλλο θωράκισης.

Emotion

Ο λόγος είναι απλός, στην μια φυλάσσεται ένα συλλεκτικό ρολόι της Bucherer και στην άλλη, ένα διαμάντι 5.40 καρατιών. Γιατί; Δεν υπάρχει προφανής εξήγηση, μιλάμε για έναν κόσμο τον οποίον κανένας από εμάς τους κοινούς (και πτωχούς) θνητούς, δεν θα καταλάβει ποτέ!

Emotion 1

Προφανώς η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν προορίζεται για κυκλοφορία αλλά για να προστεθεί στην προθήκη κανενός ζάπλουτου. Εκτός και αν θεωρεί κανείς καλή ιδέα να κυκλοφορεί στον δρόμο διαμάντια και χρυσάφια… 

bluedition_detail_044.jpgbluedition_detail_068.jpgbluedition_detail_062.jpgEmotion.jpgbluedition_detail_014.jpgbluedition_detail_053.jpgbluedition_detail_055.jpgbluedition_044_mit_licht.jpgEmotion_1.jpgbluedition_082.jpgbluedition_detail_064.jpg