city2 WHITE DDIAFANES

Νέα κόσμου

Cannot find nea_kosmou/2015/yamaha/motobot_ver1 subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/nea_kosmou/2015/yamaha/motobot_ver1/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

2015TMS MOTOBOTver1 Concept 001

Ρομπότ που θα πιάσει τα 200+χλμ/ώρα με μοτοσυκλέτα!

 

 

Το MOTOBOT Ver.1 της Yamaha που παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Τόκιο, είναι ένα αυτόνομο ανθρωπόμορφο ρομπότ που καβαλάει μοτοσυκλέτα και χρησιμοποιεί τεχνολογία τόσο από το τμήμα μοτοσυκλέτας, όσο και από το τμήμα ρομποτικής τεχνολογίας της εταιρείας.

Τo R&D πάνω στο MOTOBOT έχει στόχο να αναπτύξει το ρομπότ ώστε να μπορεί να οδηγήσει μία κανονική μοτοσυκλέτα, δίχως καμία μετατροπή, σε μια πίστα, σε ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 200 χλμ/ώρα!

Για τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε υψηλές ταχύτητες, το MOTOBOT χρησιμοποιεί πληθώρα συστημάτων ελέγχου, που πρέπει να λειτουργούν με υψηλή ακρίβεια.

Απώτερος στόχος της Yamaha με το MOTOBOT δεν είναι σύμφωνα με την ίδια απλώς η κατασκευή ενός ρομπότ που θα γυρίζει... πιο γρήγορα από τον Rossi στην πίστα, αλλά η εφαρμογή των τεχνολογιών του MOTOBOT σε προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποστήριξης του αναβάτη -για ανθρώπους μιλάμε. Πάντως στο τέλος η φίρμα των τριών διαπασών αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα χρήσης των τεχνολογιών και σε "νέου είδους εμπορικές αναζητήσεις".

Δείτε ΕΔΩ το συναρπαστικό βίντεο με το MOTOBOT εν δράσει!