city2 WHITE DDIAFANES

bajaj pulsar 200 kinisi 12

Απόλαυση χωρίς κριτήρια

Η χαμηλή τιμή έχει τους οπαδούς της και πατώντας πάνω σε αυτήν, οι εξ Κίνας και Ινδίας, αλλά και Taiwan και Ταϋλάνδης ερχόμενοι, ''πάτησαν'' στην ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε, είχαν την ευκαιρία τους αφού πολλά από τα γνωστά εργοστάσια έχουν επιλέξει τρίτες χώρες για την κατασκευή των μικρών ή μεγάλων scooter, παπιών ή μοτοσυκλετών τους.

Βλέποντας τον ανταγωνισμό να αυξάνεται, οι Ευρωπαίοι επέβαλλαν τις προδιαγραφές Euro οι οποίες το μόνο που κατάφεραν ήταν να καθυστερήσουν την είσοδο των κινεζικών ή ινδικών ή και άλλων χωρών, δίτροχων.

Έχοντας πλέον την τεχνογνωσία, όλοι αυτοί οι ''μικροί'' κατασκευαστές, είναι έτοιμοι να χωθούν δυναμικά σε μία αγορά που δέχεται φτηνές και καλές προτάσεις, όλο και πιο εύκολα. Οι αγοραστές, παραδέχονται πως είναι προτιμότερο πολλές φορές να πάρεις μία τέτοια μοτοσυκλέτα στα μισά λεφτά απ' ότι θα έδινες για ένα πολύ γνωστό brandname.

Αν μη τι άλλο, το Benelli TRK502 στο εξώφυλλο του τεύχους που κρατάτε στα χέρια σας, αλλά και το Daytona Zontes 310R, είναι προτάσεις που αξίζουν πέρα για πέρα τα λεφτά τους - όπως άλλωστε και οι Bajaj, SWM, Brixton, Daytona, Orcal, κ.α. Μοτοσυκλέτες που μας έδωσαν το έναυσμα για το editorial που διαβάζετε, μιας και μας δείχνουν ότι η αγορά αλλάζει, και ακόμη και οι -δύσκολοι- Έλληνες μοτοσυκλετιστές, προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Προσαρμοζόμαστε κι εμείς και δηλώνουμε έτοιμοι να απολαύσουμε σύγχρονα δίτροχα με βολική τιμή, από όποιον κατασκευαστή και αν έρχεται, όπου και αν κατασκευάζεται, αρκεί να καλύπτει προδιαγραφές και να είναι αξιόπιστα και χρηστικά!

Τάκης Μανιάτης