city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha NIKEN naked 10

Νέα δεδομένα

Στο τεύχος που ''κρατάτε'' στα χέρια σας, θα βρείτε τις πρώτες παρουσιάσεις στην Ελλάδα από το ηλεκτρικό scooter της NIU στην Γαλλία, και το τρίροδο της Yamaha, Niken, στην Ελλάδα.

Το κάθε ένα παίζει τον δικό του διαφορετικό ρόλο στην εξέλιξη και το μέλλον των δίτροχων.

Από τη μία, βλέπουμε ότι τα ηλεκτρικά ξεπερνούν πλέον σε αυτονομία τα 100 χιλιόμετρα, και η τεχνολογία τους εξελίσσεται σημαντικά, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέες εφαρμογές.

Από την άλλη, βλέπουμε πως ο τρίτος τροχός εφαρμόζεται σε κανονική μοτοσυκλέτα, αυξάνοντας τα όρια κλίσης, και φυσικά την ασφάλεια.

Στόχος φυσικά η ευκολία στην χρήση, η πρόσφυση και η ασφάλεια, με βλέψεις για εισροή κοινού νέων αναβατών, από ένα χώρο που έχει ''περίσσευμα''. Του αυτοκινήτου.

Νέες τεχνολογίες όπως συνδεσιμότητα με κινητό, GPS, και διάφορες εφαρμογές, νέα δεδομένα στην πρόσφυση, όπως περισσότερο πέλμα ελαστικού στην άσφαλτο (δεύτερος τροχός μπροστά), και περίσσια ασφάλεια.

Νέα δεδομένα που τα θέλουμε, και μπορούν να οδηγήσουν σε κορυφαίους συνδυασμούς, όπως ηλεκτρικά μοτέρ στους μπροστινούς τροχούς μίας τρίτροχης μοτοσυκλέτας που να δίνουν κίνηση αν και όποτε χρειαστεί!

Το μέλλον των δίτροχων αλλάζει, και είμαστε τυχεροί που το ζούμε. Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος μας, ρίχνοντας το βλέμμα μας σε νέες προτάσεις.

Τάκης Μανιάτης