city2 WHITE DDIAFANES

Woman Rider Post 1

Το αγοραστικό τους μερίδιο αυξάνεται λόγο… ευτυχίας

Μια νέα έρευνα, ειδικά στοχευόμενη στο όμορφο (και όχι ασθενές, σε καμία περίπτωση!) φύλο, δείχνει ότι οι γυναίκες αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της μοτοσυκλέτας. 

Σύμφωνα λοιπόν με το στατιστικό δείγμα που εξετάστηκε από τo Συμβούλιο Βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας (MIC) στις ΗΠΑ, ο λόγος που όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στην μοτοσυκλέτα, δεν είναι ούτε η πρακτικότητα, ούτε η οικονομία, ούτε η αδρεναλίνη.

Ένα 37% των ιδιοκτητριών δικύκλων απήντησαν ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένες από τότε που ξεκίνησαν να οδηγούν μοτοσυκλέτα, ενώ το 60% συμφώνησε στο ότι βελτιώθηκε σε γενικές γραμμές η ψυχολογία τους. Το 73%, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλαδή, δήλωσε ότι η οδήγηση μοτοσυκλέτα βελτίωσε γενικά την ποιότητα της ζωής τους.

Οι γυναίκες, αποτελούν την πιο γοργά αναπτυσσόμενη αγοραστική ομάδα (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), με το σημερινό μερίδιο τους να βρίσκεται στο 19%, δηλαδή ένας στους πέντε κατόχους μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ, είναι γένους θηλυκού. Οι προβλέψει μάλιστα, κάνουν λόγο για αύξηση αυτού του ποσοστού στο 25% μέσα στα επόμενα χρόνια, με την δυναμική αυτή, να προέρχεται κυρίως από νέες αναβάτριες.

Εντυπωσιακό είναι επίσης και ένα άλλο ποσοστό, που δείχνει ότι ακόμα και στο –κραταιό- αντρικό αγοραστικό κοινό, οι γυναίκες ασκούν έμμεση αλλά σημαντική επιρροή, αφού η απόφαση της αγοράς, ορίζεται κατά 85% βάση της σύμφωνης γνώμης τους.  

Πηγές: Forbes, MIC