city2 WHITE DDIAFANES

acem safety 00001  Οι προτάσεις της βιομηχανίας δικύκλου στην Ευρώπη

Η στρατηγική “The Safe Ride to the Future 2.0” θέλει να επενδύσει στην τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα και την εκπαίδευση ως κεντρικούς άξονες για την οδική ασφάλεια.

Πρόκειται για το όραμα της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2030, παρουσιάζοντας ένα πλάνο συνεργασίας με τις εθνικές και κοινοτικές αρχές για την εφαρμογή πολιτικών στις μεταφορές που προωθούν την οδική ασφάλεια.

Η βιομηχανία μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη υποστηρίζει την υιοθέτηση από τον νομοθέτη ενός Ασφαλούς Συστήματος προσέγγισης της Μοτοσυκλέτας όπου θα απευθύνονται όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ασφάλεια των μετακινήσεων: άνθρωποι, οχήματα και οδικές υποδομές.

Ο ACEM (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών) πιστεύει πως μια ισχυρή τέτοια δέσμευση με την κοινωνία, τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στην ασφαλή μετακίνηση με μοτοσυκλέτα.

Antonio Perlot, Γενικός Γραμματέας ACEM:

“Κυκλοφορούν πάνω από 34 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες, σκούτερ και μοτοποδήλατα στην Ευρώπη. Αυτά φέρνουν σημαντικά οφέλη, όπως οικονομική μετακίνηση, μειωμένο κυκλοφοριακό, δημιουργούν θέσεις εργασίας και προσφέρουν διασκέδαση με χρήσεις όπως ο αθλητισμός και ο τουρισμός. Η μοτοσυκλετιστική βιομηχανία της Ευρώπης καλεί τους νομοθέτες σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό, να ενσωματώσουν την μετακίνηση με δίκυκλα στις στρατηγικές τους για οδική ασφάλεια, παράγοντας οφέλη τόσο για τους δικυκλιστές, όσο και για την υπόλοιπη κοινωνία.”

Adina Vălean, Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών:

“Συγχαίρουμε τη δέσμευση του ACEM και καλωσορίζουμε τηστρατηγική ασφάλειας της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας. Η ΕΕ. Έχει δεσμευτεί να μειώσει τις απώλειες ζωής και τραυματισμούς στους δρόμους κατά 50% ως το 2030. Για να φτάσουμε σε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο έχουμε υιοθετήσει μια προσέγγιση που απευθύνεται σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ασφάλειας στους δρόμους: υποδομές, οχήματα, οδηγική συμπεριφορά και φροντίδα μετά το ατύχημα. Η πιστοποίηση European Motorcycle Training Quality Label στηρίζεται δυναμικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πραγματικά η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση θεωρείται θεμελιώδους σημασίας στην προσέγγισή μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για περισσότερη οδική ασφάλεια για όλους στους δρόμους της Ευρώπης.”

Matthew Baldwin, Ευρωπαίςο Συντονιστής Οδικής Ασφάλειας:

“Αυτή είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία του ACEM και πραγματικά χρειαζόμαστε περισσότερη εμπλοκή σαν αυτή σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας αποδοτικός τρόπος να προσφέρουμε καλά προσαρμοσμένες προτάσεις για την οδική ασφάλεια που να είναι σχετικές με την μοτοσυκλετιστική κοινότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοντά με τη βιομηχανία και είμαστε ευγνώμονες για την αποφασιστικότητά της να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους συμφωνηθέντες στόχους στην Ε.Ε. και, φυσικά, και σε παγκόσμιο επίπεδο με τη συνδρομή του ΟΗΕ την ερχόμενη δεκαετία.”

Μπορείτε να μελετήσετε αναλυτικά την προτεινόμενη στρατηγική του ACEM στην ειδική ιστοσελίδα για το The Safe Ride to the Future 2.0.