city2 WHITE DDIAFANES

Cannot find texnika/2017/honda/automatic_braking_system subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/texnika/2017/honda/automatic_braking_system/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Windows NT 4.0
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

Πατέντα για ηλεκτρονικό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων

 

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν τρία σχεδιαγράμματα από πατέντες της Honda για σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για αποφυγή συγκρούσεων, σύστημα που θα εφαρμοστεί σε μελλοντικά δίκυκλα της ιαπωνικής φίρμας.

Το Automatic Braking System είναι ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο του αυτοκινήτου, όχι όμως και σε εκείνον της μοτοσυκλέτας.

Οι συγκεκριμένες πατέντες της Honda δείχνουν τους Ιάπωνες να εργάζονται πάνω σε ένα σύστημα που θα «προβλέπει» πιθανές συγκρούσεις μέσω αισθητήρων, και θα φρενάρει για λογαριασμό του αναβάτη.

Μπορεί ένα τέτοιο σύστημα βέβαια να προσφέρει δεδομένη έξτρα ασφάλεια σε ένα τετράτροχο όχημα, όμως στην εφαρμογή του στον χώρο των δύο τροχών τα πράγματα περιπλέκονται, και χρειάζεται εκτεταμένη έρευνα και εξέλιξη ώστε να μην έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Το σύστημα θα αντιλαμβάνεται την κλίση της μοτοσυκλέτας (με τους αισθητήρες που χρησιμοποιεί και το Cornering ABS) ώστε να εφαρμόζει πάντα την κατάλληλη πίεση στο κύκλωμα, ενώ σίγουρα κι ο αναβάτης θα πρέπει να εκπαιδευτεί ώστε να μην τρομάζει όταν αντιληφθεί τη μοτοσυκλέτα να… φρενάρει μόνη της.

Για την ώρα πέρα από τα 3 σχεδιαγράμματα δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Τέλος, οι πηγές του More Bikes που αποκάλυψε τις πατέντες αναφέρουν πως το σύστημα έχει ακόμα αρκετή πορεία εξέλιξης και δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια επίσημη παρουσίαση πριν το 2019.