city2 WHITE DDIAFANES

police spikes uk

Δραστικά μέτρα κατά της εγκληματικότητας

Καρφιά θα χρησιμοποιήσει η Αστυνομία της Αγγλίας για την ακινητοποίηση δικύκλων, ως έναν αποτελεσματικό αλλά επικίνδυνο, για την σωματική ακεραιότητα του αναβάτη, τρόπο.

Στην περίπτωση των αυτοκινήτων, οι πτυσσόμενες σχάρες με καρφιά, εφαρμόζονται συχνά πυκνά σε καταδιώξεις. Για τα δίτροχα όμως, η χρήση των καρφιών εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους επιβαίνοντες, δεδομένης και της ολικής απώλειας ελέγχου του δίκυκλου από σκάσιμο και των δύο ελαστικών.

Η αγγλική Αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε να τα χρησιμοποιεί, μετά από  την δραματική αύξηση κατά 1.600% στο ποσοστό των εγκληματικών ενεργειών που συντελούνται με δίτροχα στο Λονδίνο. 

Το πράσινο φως για τη χρήση των καρφιών είχε δοθεί πριν από δύο χρόνια και για την ακινητοποίηση δίτροχων αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Αυτό αναμένεται να αλλάξει εξαιτίας των αποτρόπαιων τρομοκρατικών επιθέσεων με οξύ, που εξαπλώνονται στην Αγγλία, με κύριο μέσο επίθεσης το δίκυκλο.

 “Είναι ένα έσχατο μέσο, αλλά αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα το χρησιμοποιήσουμε… η ευθύνη του τραυματισμού βαραίνει αυτόν που εγκληματεί.”, δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος.

Δείτε ένα σχετικό video με την χρήση σχάρας καρφιών σε αυτοκίνητο:

https://www.youtube.com/embed/d6HMS4jBY_A