city2 WHITE DDIAFANES

atv stop

Ολοταχώς… όπισθεν και διευκρινήσεις

 

Με μία ακόμα συνέντευξη, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης έκανε ολοταχώς... όπισθεν, αλλάζοντας όσα έλεγε σε προηγούμενη συνέντευξη.

"Εχει αλλάξει η ρύθμιση. Δεν είναι όλες το ίδιο επικίνδυνες. Υπάρχουν τετράτροχα οχήματα με προδιαγραφές ασφαλείας που μπορούν να κινούνται στο οδικό δίκτυο. Προβλέπουμε ειδική άδεια οδήγησης, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα υπάρχει προσωρινή διάταξη για «γουρούνες» κάτω από 125 κυβικά, που έχουν μικρότερες προδιαγραφές ασφαλείας... Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να κάνουν ένα ρουσφέτι στις εταιρείες ενοικίασης. Πολλοί τουρίστες δεν είχαν άδεια οδήγησης δίτροχου και έτσι ανακάλυψαν τις «γουρούνες» για τις οποίες αρκούσε η άδεια οδήγησης Ι.Χ., γιατί έτσι φρόντισαν να το ρυθμίσουν."

Από τη μία καθησυχαστικά τα λεγόμενα του Υπουργού, από την άλλη μένει να δούμε το θέμα της θέσπισης ειδικής άδειας οδήγησης για τα ATV -που κατά τη γνώμη μας δεν είναι απαραίτητα κακή ιδέα.