city2 WHITE DDIAFANES

anoigma

Τα… αυτόματα όπλα της πόλης!

Τα μικρά σε διαστάσεις scooter με τροχούς 16 ιντσών, τουλάχιστον στον εμπρός τροχό, έχουν μια περίοπτη θέση στην καρδιά του ελληνικού κοινού αλλά και του ευρωπαϊκού κάτι που αποδεικνύεται και από τις χιλιάδες πωλήσεις που καταγράφουν κάθε χρόνο.

Το χαμηλό βάρος, οι μαζεμένες διαστάσεις και η τρομερή φιλικότητα που τα διακρίνει, ανεξάρτητα την εμπειρία του αναβάτη που βρίσκεται στη σέλα τους, είναι ο βασικοί λόγοι για την εμπορική του επιτυχία.

Παράλληλα οι μεγάλοι τους τροχοί εξασφαλίζουν αυξημένη αίσθηση σταθερότητας με ταχύτητες που πλησιάζουν η ξεπερνούν τα 100 χλμ./ώρα και την ίδια στιγμή τα κάνουν πιο άνετα στην αντιμετώπιση των ανωμαλιών αλλά και πιο προοδευτικά στις αντιδράσεις τους προσφέροντας έτσι ηρεμία μυαλού στον αναβάτη τους.

Ακολουθούν οχτώ προτάσεις που θα βρείτε στην ελληνική αγορά οι οποίες απευθύνονται σχεδόν σε κάθε βαλάντιο και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους στην μάχη της καθημερινής μετακίνησης.  



honda sh150i abs 2017 9

Το best seller της ευρωπαϊκής αγοράς ανήκει στην Honda και είναι το γνωστό σε όλους μας SH150i. Το δημοφιλές scooter της ιαπωνικής εταιρίας, χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά και αντίστοιχα επίπεδα τεχνολογίας φέροντας στον εξοπλισμό του smart key για εκκίνηση χωρίς την χρήση κλειδιού αλλά και idle stop που απενεργοποιεί τον κινητήρα, όταν βρίσκετε σταματημένοι στο φανάρι, για εξοικονόμηση ενέργειας. Με μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full face κράνος και επιπλέον χώρο στο μεγάλο και επίσης στάνταρ βαλιτσάκι το SH150i σας αφήνει να πάρετε μαζί σας ό,τι μπορεί να χρειαστείτε στην καθημερινότητά σας.

Τιμή (ευρώ): 3.990

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 153
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 15/8.250
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,4/6.500
Βάρος (κιλά): 137, γεμάτο
Ύψος σέλας (χλστ.): 799
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 7,5



Keeway Logik 150
Το Logik είναι ένα από τα πιο προσιτά scooters αυτής της παρουσίασης. Φέρει έναν αρκούντως δυνατό και πολιτισμένο κινητήρα που καταφέρνει και σας κινεί με απόλυτη ασφάλεια στους δρόμους της πόλης έχοντας αρκετή ισχύ για να κάνει το ίδιο και στον αυτοκινητόδρομο. Η καλή ποιότητα κατασκευής και η σοβαρή του εμφάνιση το κάνουν ιδανικό για όσους αρέσκονται να κινούνται διακριτικά αλλά σβέλτα στους δρόμους της πόλης. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι ένα βαλιτσάκι γιατί κάτω από τη σέλα, ο χώρος είναι αρκετός μόνο για κάποια αντικείμενα μικρού μεγάθους, τουλάχιστον όμως είναι υπαρκτός.Το Logik είναι ένα από τα πιο προσιτά scooters αυτής της παρουσίασης. Φέρει έναν αρκούντως δυνατό και πολιτισμένο κινητήρα που καταφέρνει και σας κινεί με απόλυτη ασφάλεια στους δρόμους της πόλης έχοντας αρκετή ισχύ για να κάνει το ίδιο και στον αυτοκινητόδρομο. Η καλή ποιότητα κατασκευής και η σοβαρή του εμφάνιση το κάνουν ιδανικό για όσους αρέσκονται να κινούνται διακριτικά αλλά σβέλτα στους δρόμους της πόλης. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι ένα βαλιτσάκι γιατί κάτω από τη σέλα, ο χώρος είναι αρκετός μόνο για κάποια αντικείμενα μικρού μεγάθους, τουλάχιστον όμως είναι υπαρκτός.

Τιμή (ευρώ): Από 1.920 ευρώ

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 150,6
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 12,8/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,36/6.600
Βάρος (κιλά): 127
Ύψος σέλας (χλστ.): 800
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 7,4

 

kymco agility16 euro4 5a

 

Με δικάναλο ABS της Bosch στον στάνταρ εξοπλισμό του και τιμή που τραβά τον ενδιαφέρον ακόμη και εκείνων που δεν ψάχνουν για scooter, το ανανεωμένο KYMCO Agility 16+ έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει στην επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του. Οι 10,2 ίπποι του κινητήρα με του ηλεκτρονικό ψεκασμό υπόσχονται επαρκείς επιδόσεις για το αστικό και περιαστικό περιβάλλον και ο χώρος κάτω από τη σέλα παρουσιάζεται ικανός να φιλοξενήσει ένα jet κράνος και αρκετά ακόμη μικροπράγματα. Η θέση οδήγησης με το ψηλό πάτωμα φαίνεται ιδιαίτερα φιλική για τους αναβάτες με χαμηλό ανάστημα με την σέλα να έχει επαρκή χώρο και για τον συνεπιβάτη.

Τιμή (ευρώ): 2.392

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 150
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 10,2/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,1/5.500
Βάρος (κιλά): 119, κενό
Ύψος σέλας (χλστ.): 760
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 7

Kymco peopleS 150 Brown 2 1

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί μας έρχεται το People-S 150i για το 2018 για να συνεχίσει πάνω στην πετυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του. Οι μοντέρνες, φινετσάτες και δυναμικές γραμμές του τραβούν το βλέμμα από όποια μεριά και αν το κοιτάξει κανείς, ενώ πλαίσιο και αναρτήσεις είναι εντελώς καινούρια. Νέος είναι και ο υγρόψυκτος κινητήρας του, τεχνολογίας G5-ECO, που προσφέρει επιδόσεις εφάμιλλες των αντίστοιχων υγρόψυκτων, σύμφωνα με την KYMCO, αλλά με χαμηλότερο βάρος και κόστος συντήρησης από εκείνους. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού τεχνολογίας LED, ενώ το πάνελ των οργάνων με τις δύο οθόνες LCD παρέχει στη στάνταρ μορφή του υπερπλήρεις ενδείξεις, που περιλαμβάνουν ακόμα και στροφόμετρο.

Τιμή (ευρώ): 2.996

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 150
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 14/8.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,22/7.500
Βάρος (κιλά): 125
Ύψος σέλας (χλστ.): 800
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 6,2



Peugeot Tweet 150i

Το ανανεωμένο scooter της γαλλικής εταιρίας, φέρει ABS στον στάνταρ εξοπλισμό του και διακρίνεται για την κομψή σχεδίασή του αλλά και για το γεγονός ότι πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 4. Ο νέος αερόψυκτος κινητήρας του υπόσχεται ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης, τα οποία σύμφωνα με την Peugeot δεν ξεπερνούν τα 2,8 λίτρα ανά 100 χλμ. Το Tweet φέρει 16ρηδες τροχούς και στα δύο άκρα του και αυτό του χαρίζει μια ιδιαίτερα ομοιογενή και προβλέψιμη συμπεριφορά στο δρόμο την οποία και μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι αναβάτες και να κινηθούν ταχύτατα στην πόλη. Με χώρο για ένα κράνος κλειστού τύπου κάτω από τη σέλα.

Τιμή (ευρώ): 2.399

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, αερόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 150,6
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 10,6/Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Βάρος (κιλά): 109, κενό
Ύψος σέλας (χλστ.): 770
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 5,5



piaggio liberty

Πιο ελαφρύ και πιο μαζεμένο σε διαστάσεις από το μεγαλύτερο Medley, το Liberty μπορεί να πονοκεφαλιάσει ευχάριστα τους αναβάτες που βρίσκονται σε δίλημμα μεταξύ των δύο, λόγω της εξαιρετικά ολοκληρωμένης εικόνας που παρουσιάζει αλλά και της χαμηλότερης τιμής του. Φέρει την αερόψυκτη έκδοση του I-GET κινητήρα του Medley η οποία, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο βάρος, κινεί σβέλτα και ευχάριστα το scooter της ιταλικής εταιρίας ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο. Πανάλαφρο, σούπερ ευέλικτο και ποιοτικότατο, το Liberty με το προσεγμένο του design και την φιλικότατη συμπεριφορά του είναι μια πρόταση που δεν μπορείτε να αγνοήσετε, ειδικά στην τιμή που προσφέρεται.

Τιμή (ευρώ): 2.470

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 155
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 12,86/7.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,3/6.500
Βάρος (κιλά): 116, κενό
Ύψος σέλας (χλστ.):
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 6



piaggio medley



Το Medley “κρύβει” ένα τεράστιο μυστικό κάτω από τη σέλα του που είναι η δυνατότητα μεταφοράς όχι ενός αλλά δύο κρανών κλειστού τύπου (!), όντας το κορυφαίο σε αυτόν τον τομέα μοντέλο της κατηγορίας του. Το Medley το κάνει αυτό έχοντας να επιδείξει μια σέλα με ύψος στα πλαίσια της κατηγορίας και άνετη για όλους σχεδόν τους σωματότυπους. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όπως άλλωστε και το design που δανείζεται αρκετά στοιχεία από το διαχρονικό και μεγαλύτερο Beverly. Ο δυνατός κινητήρας του προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και συνοδεύεται από σύστημα Start Stop που τον απενεργοποιεί όταν περιμένετε στο φανάρι και τον φέρνει ξανά αυτόματα σε λειτουργία όταν ανοίξετε το γκάζι.

Τιμή (ευρώ): 2.990

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 154,8
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 14,7/7.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,45/6.500
Βάρος (κιλά): 140, κενό
Ύψος σέλας (χλστ.): 799
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 7

 

SYMPHONY ST ABS 906x10301 906x1030 2 906x1030 906x1030

Ο βασιλιάς των πωλήσεων στα scooter στη χώρα μας και όχι άδικα, το μεγαλύτερο Symphony όλων αποτελεί μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη πρόταση η οποία έρχεται και στην σωστή τιμ. Μην σας ξεγελά το “200” στην ονομασία του, αφού ο αερόψυκτος κινητήρας του είναι 168,9 κ.εκ. και οι επιδόσεις που προσφέρει φτάνουν και περισσεύουν για να κινηθείτε με ταχύτητα και ασφάλεια στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Σε αυτό συνεισφέρει το δεμένο πλαίσιο και οι 16ρηδες τροχοί που δίνουν την απαιτούμενη αίσθηση στιβαρότητας και σταθερότητας αντίστοιχα, ενώ η ευελιξία του βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων στην κατηγορία. Μπόνους ο χώρος κάτω από τη σέλα που φιλοξενεί ένα κράνος κλειστού τύπου.

Τιμή (ευρώ): 2.345 (Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά και έξοδα πινακίδας)

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, αερόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 168,9
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 12/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,24/6.000
Βάρος (κιλά): 129
Ύψος σέλας (χλστ.): 790
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 7,5