city2 WHITE DDIAFANES

harleydanaklisi

Πρόσθετα προβλήματα σε μια ήδη πιεσμένη κατάσταση

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια από τις καλύτερες περιόδους για την Harley-Davidson. H εταιρεία πριν λίγες μέρες έδωσε στην δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2018 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος), στα οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη σε ποσοστό πτώση των πωλήσεων των τελευταίων οκτώ ετών, κατά 13%!

Η νέα αυτή πτώση έρχεται να προστεθεί σε μια σταθερά φθίνουσα πορεία των πωλήσεων, ενώ υπενθυμίζουμε επίσης ότι στην εταιρεία έχουν επιβληθεί πρόσθετοι φόροι τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και σε αγορές όπως αυτή της Κίνας, λόγο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν, το ότι η μετοχή της εταιρείας έχει απολέσει ένα 30% της αξίας της μέσα στο 2018, αφού τα “χτυπήματα” για την εταιρεία είναι συνεχόμενα και απ΄ότι φαίνεται δεν έχουν τελειωμό!

Σαν να μην έφταναν λοιπόν όλα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα, “έσκασε” και μια τεραστίων διαστάσεων ανάκληση, η οποία θα ζημιώσει την εταιρεία κατά 28 εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο μηχανισμός ενεργοποίησης του υδραυλικού συμπλέκτη, μπορεί να παρουσιάσει διαρροή και το ελαττωματικό αυτό στοιχείο, έχει τοποθετηθεί σε 250.000 μοτοσυκλέτες των σειρών, Touring, Softail, CVO Touring , CVO Softail καθώς και Trike, που κατασκευάστηκαν μεταξύ των ετών 2017 και 2018.       

Το μόνο “καλό” στην όλη υπόθεση, είναι ότι το ελαττωματικό εξάρτημα αποτελεί παραγγελία σε συνεργαζόμενο κατασκευαστή, ο οποίος προφανώς και θα αναλάβει το κόστος, ωστόσο οι αποζημιώσεις σε περιπτώσεις σαν και αυτή καθυστερούν σημαντικά και η Harley-Davidson, θα βρεθεί αντιμέτωπη με άλλη μια πολύ μεγάλη τρύπα στα οικονομικά της!