city2 WHITE DDIAFANES

afairesi diplomatos

Του αφαιρέθηκε, 49 λεπτά μετά από την παραλαβή του!

Δεν συμπλήρωσε καν μια ώρα νομιμότητας στον δρόμο ένας νεαρός οδηγός από την Γερμανία, αφού 49 λεπτά μετά από την παραλαβή της άδειας οδήγησης, η τροχαία του την αφαίρεσε, όταν και κατεγράφη από ραντάρ – “πιστόλι” της τροχαίας, να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, σε σημείο του δρόμου όπου το όριο ήταν 50 χλμ./ώρα, ο νεαρός οδηγός έτρεχε με 95 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την γερμανική τροχαία, στο αμάξι επενέβαιναν φίλοι του οδηγού και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας έγινε για σκοπούς επίδειξης ικανοτήτων.

Το αποτέλεσμα; Αφαίρεση της άδειας οδήγησης, υποχρεωτική πλήρης επαναξέταση για την επαναχορήγηση της,  200 ευρώ πρόστιμο, χρέωση 2 βαθμών στο point system, και αύξηση της περιόδου χαρακτηρισμού ως “νέος οδηγός”, από τα 2, στα 4 χρόνια (επηρεάζει πολύ τα ασφάλιστρα).

Πάντως πρέπει να είναι η ταχύτερη καταγεγραμμένη αφαίρεση διπλώματος στην ιστορία, αφού από την στιγμή της παραλαβής, μέχρι την βεβαίωση της παράβασης, μεσολάβησαν μόλις 49 λεπτά!

Η γερμανική τροχαία μάλιστα, σε μια επίδειξη σαδιστικού και άκομψου χιούμορ, ανέφερε στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε ότι: “Μερικά πράγματα κρατάνε για πάντα, μερικά άλλα, ούτε για μια ώρα”.