Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο του scooter, του παπιού και της καθημερινής μοτοσυκλέτας!

 sony reon pocket Ιδανικό και για μοτοσυκλετιστική χρήση 

 

Το θέμα του φορητού – προσωπικού συστήματος ψύξης και θέρμανσης είναι κάτι που απασχολεί τους μοτοσυκλετιστές εδώ και πολύ καιρό.  Κατά καιρούς, έχουν παρουσιαστεί διάφορες ιδέες, μερικές από αυτές βρίσκονται μάλιστα σε διαδικασία παραγωγής, δυστυχώς όμως, το πράγμα πάντα κάπου… “σκοντάφτει”, είτε στο κόστος, είτε στην πολυπλοκότητα, είτε στο μέγεθος και στον όγκο.

Το γεγονός ότι η Sony αποφάσισε να εξελίξει μια ανάλογη συσκευή, έστω και αν αυτή δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε μοτοσυκλετιστές, είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό! Ας γνωρίσουμε το REON Pocket λοιπόν, του οποίου το μέγεθος δεν διαφέρει από αυτό ενός μεσαίου smartphone.

image05

Πρόκειται για μια συσκευή η οποία τοποθετείτε σε ειδική θήκη στην πίσω πλευρά ενός t-shirt / εσώρουχου, με δυνατότητα να ρίξει την θερμοκρασία κατά 13 βαθμούς κελσίου ή να την αυξήσει κατά 8,3 βαθμούς κελσίου. Το REON, έχει βέβαια μικρό πεδίο εφαρμογής, ανάμεσε στη ωμοπλάτες, ωστόσο ακόμα και έτσι, μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα δυσφορίας λόγω ζέστης ή κρύου.

Ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, ελέγχεται από εφαρμογή στο κινητό, ενώ η μπαταρία του επαρκεί για δύο ώρες συνεχόμενης λειτουργίας, ενώ το κόστος της μονάδας, είναι περίπου 120 ευρώ για το “βασικό πακέτο, ου περιλαμβάνει το REON και ένα t-shirt.  

image03

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά δυστυχώς, το REON δεν παράγεται ακόμα, η Sony έχει επιλέξει μια crowdfunding καμπάνια η οποία πηγαίνει ανέλπιστα καλά αλλά και πάλι, αφορά μόνο την Ιαπωνία. Αν βέβαια το REON τα πάει καλά εκεί, δεν αποκλείεται να το δούμε να λανσάρεται και στην παγκόσμια αγορά.