city2 WHITE DDIAFANES

 speed camera 3138688b  Οι αρχές, δεν συμφωνούν ακριβώς με αυτό...  

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Google είχε ανακοινώσει επισήμως, την πρόθεση της να ενσωματώσει στην εφαρμογή της, Google Maps, λειτουργία η οποία και θα ενημερώνει τους χρήστες για τα σημεία των δρόμων όπου είναι εγκατεστημένες κάμερες ελέγχου ταχύτητας ή υπάρχουν μπλόκα της τροχαίας. 

Τα δεδομένα αυτά, θα εισάγονται φυσικά από τους χρήστες με απλό τρόπο, πατώντας μια επαφική ένδειξη αναφοράς στο εκάστοτε σημείο του δρόμου όπου έχει εντοπιστεί τροχονομικός έλεγχος.

Η λειτουργία αυτή, θα προσφέρει επίσης δυνατότητα και για άλλες, σχετικές με τους δρόμους επισημάνσεις από τους χρήστες, όπως έργα, εμπόδια, ατυχήματα και σημεία προσοχής.

Βέβαια είναι η παράμετρος με το “tag” στις κάμερες και τα μπλόκα που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων, με τις αστυνομικές αρχές σε διάφορες χώρες, να ισχυρίζονται ότι η λειτουργία αυτή δυσκολεύει πολύ το έργο τους και ουσιαστικά “αβαντάρει” τους παραβάτες και ενθαρρύνει την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, αυξάνοντας τον κίνδυνο στους δρόμους. 

Η Google από πλευρά της, ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο, ότι με την έναρξη της λειτουργίας αυτής δηλαδή, οι οδηγοί θα είναι πιο προσεκτικοί στους δρόμους, όταν γνωρίζουν και πληροφορούνται ότι υπάρχει επόπτευση και αστυνόμευση.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, το Google Maps, τόσο σε Android όσο και σε iOS λειτουργικά συστήματα θα αναβαθμιστεί, προσφέροντας αυτή τη νέα δυνατότητα.