city2 WHITE DDIAFANES

 17b6d2861659b32127d8d302a7017bc0 XL  Περίεργo e-concept έκανε την εμφάνιση του 

Όπως φαίνεται από πατέντες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, η Suzuki εξελίσσει ένα ιδιαίτερα περίεργο ηλεκτρικό μοντέλο, που ακροβατεί ανάμεσα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και του ποδηλάτου, φέρνοντας εμφανισιακά σε… board tracker!

Κλιπόν στο τιμόνι με bonus ένα αεροδυναμικό βοήθημα που θυμίζει λιτή μάσκα, επίπεδη σέλα, μυστήριο πιρούνι, μπαταρίες τοποθετημένες η μια πάνω από την άλλη στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, κτηνώδες ψαλίδι, και περίεργες ζάντες με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Εξαιρετικά ιδιαίτερη κατασκευή, που θα μπορούσε να αποτελεί απλώς ένα όχημα επίδειξης, για να πατενταριστούν πάνω του διάφορες νέες τεχνολογίες.

Το ανάποδο πιρούνι ενώ στο κάτω μέρος του δείχνει συμβατικό, ψηλά τα καλάμια αποκτούν αεροδυναμικό σχήμα και ενώνονται πριν την κεφαλή, όπως στα ποδηλατικά πιρούνια.

Οι τροχοί δείχνουν τεράστιοι, καμία σχέση με εκείνους των μοτοσυκλετών, και θα μπορούσαν να ανήκουν σε ποδήλατο, με διαστάσεις 26-29 ίντσες. Το ίδιο ποδηλατικά δείχνουν και τα ελαστικά χαμηλού προφίλ από το πλάι, όμως στις πατέντες που βλέπουμε το όχημα από το πίσω μέρος, φαίνεται το μεγάλο πλάτος τους που θυμίζει μοτοσυκλέτα.

Ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ανάμεσα στα μαρσπιέ του αναβάτη, ενώ οι μπαταρίες είναι αφαιρούμενες.

Ολόκληρο το πίσω μέρος του οχήματος (κινητήρας, μαρσπιέ, σέλα, ψαλίδι, πίσω τροχός) μπορεί να αφαιρεθεί μόλις με 4 βίδες! Κάπως έτσι οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να παρουσιάσουν και βενζινοκίνητη έκδοση, με τον θερμικό κινητήρα να αντικαθιστά εύκολα και γρήγορα τον ηλεκτρικό.

Τέλος, από ότι φαίνεται, η Suzuki εφοδιάζει το concept bike της και με έναν χαμηλής απόδοσης βενζινοκινητήρα που λειτουργεί ως γεννήτρια και διαθέτει τη δική του μικρή μπαταρία.