city2 WHITE DDIAFANES

honda ropot 01  Σε πρωτότυπη μορφή στην Ιαπωνία

H Honda παρουσίασε το Ropot, ένα μικρό ρομποτικό βοηθό που βοηθά τα παιδιά να κινηθούν με ασφάλεια μόνα τους στους δρόμους της πόλης, θυμίζοντας τους να κοιτούν δεξιά-αριστερά στις διαβάσεις, και προειδοποιώντας τα για επερχόμενα οχήματα.

Το Robot-κατσαρολάκι (RoPOT) έχει μικρό μέγεθος, και κουμπώνει με κλιπ στην τσάντα του μαθητή, θυμίζοντας... παπαγάλο στον ώμο πειρατή.

Έχει "φατσούλα" με 2 ματάκια που ανάβουν, και με τη βοήθεια GPS εντοπίζει τις διαβάσεις πεζών και υπενθυμίζει στα παιδιά ότι πρέπει να σταματήσουν και να ελέγξουν αριστερά και δεξιά!

Επιπλέον, το Ropot διαθέτει αισθητήρα ανίχνευσης οχήματος, οπότε όταν ανιχνεύσει όχημα που πλησιάζει από πίσω, δονείται για να παροτρύνει το παιδί να σταματήσει και να διαπιστώσει αν ο οδηγός το έχει δει.

Τέλος, το Ropot συνδέεται με το smartphone του γονιού, δείχνοντας του τη θέση του παιδιού, και αναφέροντας αν το παιδί σταμάτησε ή όχι στις διαβάσεις.

Στόχος της Honda με το Ropot δεν είναι να αντικαταστήσει τον γονιό, αλλά να τον βοηθήσει να αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια όταν το παιδί μαθαίνει να κυκλοφορεί για πρώτη φορά μόνο του στην πόλη.

Ειδικά στην ηλικία κοντά στα 7, στην Ιαπωνία τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αυξημένη πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος, πιθανότητα που θέλει να μειώσει η Honda με το Ropot.

Το Ropot δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά, όμως η Honda διενεργεί δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με τη συσκευή της, και από ότι φαίνεται σύντομα θα το βγάλει και στην παραγωγή.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που δείχνει τη λειτουργία του Ropot.