city2 WHITE DDIAFANES
espa

f8e57965251317d0d246383f9ebe137d XL  Θα χρησιμοποιεί το River Mark από εδώ και πέρα

Η αναδιοργάνωση συνεχίζεται στην Kawasaki και πλέον θα έχει και οπτική έκφραση, με νέο έμβλημα στα προϊόντα της.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Kawasaki Heavy Industries (KHI) ανακοίνωσε ένα πλάνο αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο η Kawasaki Motors Ltd ανεξαρτητοποιείται ως μια ξεχωριστή οντότητα, με στόχο ταχύτερη λήψη αποφάσεων και πιο εύρυθμη λειτουργία.

Όπως ανακοινώνεται τώρα, η Kawasaki Motors θα χρησιμοποιεί εφεξής ένα νέο έμβλημα, όχι και τόσο άγνωστο στα μάτια μας.

Ο λόγος για το River Mark, δηλαδή το Σημάδι του Ποταμού, ένα σήμα που συνιστά μια στυλιζαρισμένη εκδοχή του ιαπωνικού ιδεογράμματος που σημαίνει “ποτάμι”. Η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1870, όταν χρησιμοποιούταν ως έμβλημα στη σημαία των πλοίων της Kawasaki Tsukiji Shipyard, του σχήματος που αργότερα μετεξελίχθηκε σε Kawasaki Heavy Industries. Πρόκειται για την εταιρεία που ιδρύθηκε το 1878 από τον Shōzō Kawasaki με αντικείμενο τη ναυπήγηση πλοίων για τις εξαγωγικές ανάγκες της Ιαπωνίας.

Σε διάφορα σημεία της σύγχρονης πορείας της Kawasaki το River Mark χρησιμοποιήθηκε πολύ επιλεκτικά σε συγκεκριμένα ξεχωριστά μοντέλα, όπως η υπερτροφοδοτούμενη σειρά Η2.

Πλέον, από τις 6 Οκτωβρίου 2021, το έμβλημα αυτό θα αποτελεί τη νέα Εταιρική Ταυτότητα της Kawasaki, κοσμώντας όλα τα μοντέλα της από δω και στο εξής.

Ο διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, Masaya Tsuruno, δήλωσε σχετικά: “Ο κόσμος έχει αλλάξει ανυπολόγιστα στην υπερεκατονταετή πορεία της Kawasaki, μα ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Καθώς παρουσιάζουμε τη νέα μας εταιρική ταυτότητα με το River Mark στο επίκεντρό της, στρέφουμε το βλέμμα μας στα επόμενα τολμηρά βήματα της τεχνολογίας και μηχανολογίας, καθώς και στη βελτίωση της ζωής αμέτρητων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις αναδυόμενες πράσινες τεχνολογίες. Ενώ κάποια πράγματα αλλάζουν όμως, άλλα παραμένουν σταθερά, όπως η δέσμευσή μας να είμαστε οι καλύτεροι στα πεδία που δραστηριοποιούμαστε. Το River Mark είναι ένα σύμβολο ταιριαστό στη δέσμευση αυτή.”