city2 WHITE DDIAFANES

Aprilia

aprilia tuono125 2021 00009  Το κορυφαίο έγινε ακόμα καλύτερο

Στην ίδια βάση με το Α1 supersport μοντέλο RS 125 του 2021, η Aprilia θα διαθέτει και τη γυμνή «streetfighter» έκδοση Tuono 125, που για τη νέα χρονιά διαθέτει σειρά δραστικών βελτιώσεων, σε εμφάνιση, κινητήρα, αλλά και εξοπλισμό.

Το Aprilia Tuono 125 παράγεται στην Ιταλία, και φέρνει στην Α1 κατηγορία αιχμηρή εμφάνιση και κορυφαία χαρακτηριστικά, αποτελώντας άξιο τέκνο των μεγάλων Superbike της εταιρείας, αλλά και των αγωνιστικών μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού του Noale.

Στόχος για τη νέα χρονιά ήταν, όπως και στο RS 125, η βελτίωση της μοτοσυκλέτας παντού, και οι τεχνικοί της Aprilia δεν άφησαν κανέναν τομέα παραπονεμένο.

Το κοστούμι του Tuono 125 εμπνέεται από το Tuono 660, όντας ανάλογα επιθετικό και φέροντας τον εμβληματικό τριπλό προβολέα των sport μοντέλων της ιταλικής φίρμας.

Αλλαγμένες είναι οι διαστάσεις στο μπροστινό μέρος του Tuono 125, για περισσότερο μαζεμένη compact εμφάνιση, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγάλη προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Νέα είναι η ψηφιακή οθόνη οργάνων (στα πρότυπα εκείνης των νέων Beverly), με πληθώρα πληροφοριών που περιλαμβάνει ταχύμετρο, στροφόμετρο, δείκτη βενζίνης, θερμοκρασία κινητήρα, χιλιομετρητές, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, εναπομείναντα χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, ρολόι κ.α., ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το χρώμα του φωτισμού της οθόνης μεταξύ λευκού και μπλε. Η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να δεχθεί το σύστημα συνδεσιμότητας Aprilia MIA.

Νέο είναι το δικάναλο ABS της μοτοσυκλέτας, εξελιγμένο σε συνεργασία με τη Bosch, ενώ νέα είναι και τα ελαστικά της Michelin, με το πίσω να έχει φαρδύνει στα 140 mm!

Για τη βελτίωση της ποιότητας, η Aprilia αναβάθμισε την ποιότητα βαφής του αλουμινένιου πλαισίου, ενώ έκανε το ίδιο και σε κινητήρα, μαρσπιέ και τιμονόπλακα.

Όπως και το RS 125, έτσι και το Tuono 125 έρχεται με κορυφαίο πλαίσιο 2 δοκών αλουμινίου, ασύμμετρο αλουμινένιο ψαλίδι, ανάποδο πιρούνι, και δίσκο 300 mm μπροστά με ακτινική δαγκάνα.

Το ρεζερβουάρ είναι τεράστιο για την κατηγορία, στα 14,5 λίτρα, χαρίζοντας εξαιρετική αυτονομία, ενώ ο χώρος κάτω από τη σέλα μεγάλωσε, και πλέον χωρά ένα tablet 8 ιντσών, διαθέτοντας και USB θύρας φόρτισης.

Στα έξτρα αξεσουάρ ξεχωρίζει το ηλεκτρονικό shifter, μια επιλογή μοναδική για την κατηγορία.

Νέος είναι ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος και υγρόψυκτος, ψεκαστός κινητήρας που το Tuono 125 μοιράζεται με το RS 125, βελτιωμένος σε θερμοδυναμική απόδοση, με νέα κεφαλή, νέο και βελτιωμένο θάλαμο καύσης, νέους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής, και νέο μπουζί ιριδίου.

Νέος και πιο «αγριεμένος» είναι και ο εκκεντροφόρος, νέο και το φίλτρο αέρα, ενώ το σώμα του ψεκασμού βρίσκεται τοποθετημένο σε ψηλότερη θέση για πιο ευθεία ροή μείγματος.

Νέα είναι και η εξάτμιση, με καινούργιο και πιο αποδοτικό καταλύτη.

Ως αποτέλεσμα των άνω αλλαγών, η καμπύλη ροπής είναι πιο γεμάτη, και η μέγιστη δύναμη αποδίδεται σε χαμηλότερες στροφές, που μεταξύ άλλων χαρίζει βελτιωμένη κατανάλωση, χάρη και στη νέα ECU Marelli MIUG4.

Αλλαγμένη είναι η τελική μετάδοση, με αλυσίδα O-Ring και πίσω γρανάζι 58 δοντιών, κάτι που μεταφράζεται σε πιο ζωντανή και άμεση απόδοση στο άνοιγμα του γκαζιού.

Το Aprilia Tuono 125 θα διατίθεται σε 3 χρωματικούς συνδυασμούς: στις διχρωμίες Aprilia Black και Lightning White αλλά και στην πιο σοβαρή διχρωμία γκρι-μαύρου Arrow Grey.