Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο του scooter, του παπιού και της καθημερινής μοτοσυκλέτας!

Honda

 032f230d47ccaa63a8b721aea66d7d9f XL    Κάτι μας θυμίζει... 

 

Η Colove είναι μια νέα σχετικά εταιρεία που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες στην Κίνα και προς το παρόν έχει στη γκάμα της δύο μοντέλα, τα 500Χ και 400Χ. Το νέο της μοντέλο ονομάζεται 500F και χαρακτηρίζεται από μια πολύ ύποπτη ομοιότητα με τη σειρά των Neo Sports Cafe της Honda.

Όπως διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο, η νέα αυτή εταιρεία προμηθεύεται τους κινητήρες της από τη Loncin, η οποία τους δίνει τον δικύλινδρο σε σειρά του οποίου η σχεδιαστική σκούφια κρατά από τα ανάλογα μοτέρ της Honda από τη σειρά CB500.

Κάπως έτσι, οι Κινέζοι - που δε φαίνεται να έχουν σοβαρούς ενδοιασμούς να αντιγράψουν το ο,τιδήποτε - έχουν ήδη σερβίρει στην εγχώρια αγορά τους αντίγραφα του CB500X και τώρα το πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Ο λόγος για το φρέσκο 500F, το οποίο ενσωματώνει μια αισθητική που θυμίζει εντονότατα τα ανάλογα γυμνά μοντέλα της Honda, από 125 ως και 1000 cc και που στα δικά μας μέρη συμπληρώνουν το όνομά τους με το γράμμα R - CB125R κ.ο.κ.

Μόνο που το αντίστοιχο CB500R η Honda ακόμη δεν το έχει φτιάξει και δεν είναι καν γνωστό αν αυτό θα συμβεί ή όχι, αν και η λογική λέει πως μόνο αυτή η έκδοση λείπει από τη γκάμα των γυμνών CB, οπότε γιατί όχι;

Όσον αφορά στα πλάνα της Colove, αυτά μας είναι λίγο-πολύ άγνωστα, οπότε δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή κάποιο δεδομένο για ενδεχόμενες εξαγωγές σε Ευρώπη. Πάντως, αν οι Κινέζοι το αποφασίσουν, τότε με απόδοση 47 ίππων το δικύλινδρο 500F θα είναι ταμάμ για τους κατόχους διπλωμάτων Α2.

Πηγή