city2 WHITE DDIAFANES

Suzuki

electric suzuki burgman 00001  Δοκιμάζεται στην Ινδία

Ο ειδικός Τύπος της Ινδίας δημοσίευσε φωτογραφίες από δύο ηλεκτρικά σκούτερ της Suzuki εν μέσω δοκιμών. Θυμίζουμε ότι το 2011 η Suzuki είχε επιδείξει στο Tokyo Motor Show ένα πρωτότυπο σκούτερ Burgman Fuel Cell βασισμένο στα μηχανικά μέρη του 650, αλλά με εντελώς διαφορετική τεχνολογία κινητήρα.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι τότε επιθυμίες για μια απεξάρτηση από την οικονομία των ορυκτών καυσίμων έχουν μετατραπεί σε νομοθεσία που πλέον διαγράφει στον ορίζοντα το τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι υποθέσεις των Ινδών συντακτών κάνουν λόγο για ένα μοντέλο με επιδόσεις ανάλογες των μικρών βενζινοκίνητων σκούτερ 110-125 κυβικών (που κυριαρχούν στις πωλήσεις της χώρας) και το συνδέουν με παλιότερες δηλώσεις αξιοματούχων της ινδικής Suzuki πως επεξεργάζονται ηλεκτρικά “made for India” σκούτερ.

Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα επ’ αυτού, ενώ μοιάζει δεδομένο πως όταν θα έρθει η ώρα να ανοίξει κι άλλο αυτή η αγορά για την Ευρώπη, οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν με τα έτοιμα μοντέλα τους που θα έχουν ήδη “περπατήσει” αρκετά στις ασιατικές αγορές. Μοντέλα, δηλαδή, όπως το φημολογούμενο Suzuki Burgman Electric που μάλλον απεικονίζεται στη φωτογραφία αυτή.