city2 WHITE DDIAFANES

SYM

sym maxsym tl pre parouisiasi 1

Αποκάλυψη πριν από την EICMA, δείτε τα πρώτοι!

Μόλις πριν λίγες ημέρες γράφαμε για την τριάδα των νέων μοντέλων (συν μια έκπληξη) που θα παρουσιάσει η SYM στην έκθεση του Μιλάνου και τώρα, μια εβδομάδα πριν αυτή ανοίξει τις πύλες της, έχουμε ένα πλήρες σετ φωτογραφιών και αρκετές πληροφορίες, για το μεγάλο sport scooter παραγωγής.

Ο λόγος για το Maxsym TL, την “τοποθέτηση” της SYM σε μια ολιγομελή και κορυφαία κατηγορία scooter, όπου ο ανταγωνισμός είναι τα T-MAX της Yamaha και το AK550 της KYMCO!

Το Maxsym TL, είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο πριν από ένα χρόνο, στην έκθεση του Μιλάνου και τώρα, η SYM επιστρέφει στο ίδιο μέρος, με το μοντέλο παραγωγής. Τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια, ωστόσο καταγράφονται και κάποιες αλλαγές μεταξύ του πρωτότυπου και του μοντέλου παραγωγής.

sym maxsym tl pre parouisiasi 15

Βλέπουμε λοιπόν μια διαφοροποίηση στην σχεδίαση ορισμένων πλαστικών, σε περιοχές όπως η μάσκα, τα πλαϊνά πλαστικά της ουράς και το μπροστινό φτέρο, χωρίς η αισθητική και η ταυτότητα του μοντέλου να έχει επηρεαστεί. Επίσης, όλες οι δισκόπλακες, μπροστά και πίσω, είναι τύπου “μαργαρίτα” στο μοντέλο παραγωγής, σε σχέση με τις συμβατικές του πρωτότυπου.

sym maxsym tl pre parouisiasi 13

Αλλαγές παρατηρούνται και στο σχήμα της ζελατίνας όσο και στο πίσω φανάρι, ενώ το σημείο όπου έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη διαφοροποίηση σε σχέση με το πρωτότυπο, είναι ο πίνακας οργάνων, που από μια κεντρική ψηφιακή οθόνη, έχει μοιράσει τις ενδείξεις του, σε δύο έγχρωμες TFT.

sym maxsym tl pre parouisiasi 17

Τώρα σε ότι αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν σημειώνονται αλλαγές σε σχέση με τις τιμές και τις πληροφορίες που είχαν ανακοινωθεί για το πρωτότυπο. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά, υγρόψυκτος, με 465 κ.εκ. χωρητικότητας που προέρχονται από μια ελαφρώς υποτετράγωνη σχεδίαση, με τα πιστόνια να έχουν 65 χλστ. διάμετρο και να διανύουν 70 χλστ. διαδρομή εντός του κυλίνδρου.

Η ιπποδύναμη είναι 40 ίπποι στις 7.000 σ.α.λ., έχοντας αλλάξει προς το καλύτερο συγκριτικά με την ισχύ που ανακοίνωνε η SYM για το πρωτότυπο (39,4 στις 7.750 σ.α.λ.), ενώ η ροπή κορυφώνεται στα 4,2 kg-m, στις 5.000 σ.α.λ. Στο μπλοκ του κινητήρα έχουν ενσωματωθεί ο αυτόματος συμπλέκτης και το CVT, έτσι ώστε η αναρτώμενη μάζα να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή.

sym maxsym tl pre parouisiasi 11

Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα (στα T-MAX και AK550 με ιμάντα) ενώ ένα άλλο στοιχείο που έχει ενδιαφέρουν στο scooter της SYM, είναι ο μοχλισμός του πίσω αμορτισέρ, μέσω ενός συστήματος αρθρώσεων στην άνω του έδραση. Στο μοντέλο παραγωγής, δεν φαίνεται πάντως να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους στην άρθρωση της ανάρτησης, όπως υπήρχε στο πρωτότυπο.

Αυτό που παραμένει μυστήριο πάντως και περιμένουμε να αποκαλυφθεί ως πληροφορία στην EICMA, είναι ο τύπος του πλαισίου και το υλικό κατασκευής του. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο τα TMAX, όσο και το AK550, φέρουν εντυπωσιακά περιμετρικά πλαίσια αλουμινίου, οπότε έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς θα κινηθεί η SYM σε αυτό τον τομέα.

Περισσότερα -εκτός απροόπτου- στις 6 Νοεμβρίου 2018, όταν το Maxsym TL παραγωγής, θα παρουσιαστεί επίσημα και… εφ όλης της ύλης στην EICMA.  

sym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_17.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_12.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_11.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_4.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_6.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_3.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_9.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_5.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_15.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_14.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_10.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_8.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_18.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_13.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_7.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_16.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_1.jpgsym_maxsym_tl_pre_parouisiasi_2.jpg