city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha

pic nozza grande

Yβριδικό και με νέο blue core 2 κινητήρα  

Η Yamaha ανακοίνωσε το νέο της scooter Νozza Grande 125, το οποίο είναι το δεύτερο, μετά το Gran Filano, στο οποίο εφαρμόζεται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, αποτελούμενο από θερμικό κινητήρα και ηλεκρικό μοτέρ, σε παράλληλη σύνδεση. 

"Παράλληλη σύνδεση”, ονομάζεται στα υβριδικά, η περίπτωση όπου τόσο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, όσο και το εναλλακτικό μοτέρ, συνεισφέρουν αμφότερα και ταυτόχρονα στην παραγωγή ισχύος.

“Σε σειρά σύνδεση” από την άλλη, είναι η περίπτωση όπου ένας θερμικός κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια, παράγοντας ρεύμα για την τροφοδότηση του εναλλακτικού μοτέρ.

Το νέο Nozza Grande 125 Hybrid λοιπόν, φέρει έναν νέο, blue core 2 κινητήρα, με λιγότερους κραδασμούς και ακόμα πιο φιλική και ομαλή απόδοση της ισχύος του, ο οποίος υποβοηθείται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η συμβολή της γεννήτριας αυτής , γίνεται μόνο στις εκκινήσεις από στάση και για τρία δευτερόλεπτα μέγιστο χρόνο, βοηθώντας το μοτέρ στο έργο του. Μιας και η επιτάχυνση από στάση αποτελεί το πιο απαιτητικό πεδίο για έναν κινητήρα, η επικουρική συνδρομή ισχύος, βελτιώνει την κατανάλωση αλλά και τις επιδόσεις τους scooter.

To Νοzza Grande θα παράγεται σε δύο εκδόσεις, την standard και την premium, με την δεύτερη να εξοπλίζεται με ABS και σύστημα keyless σύστημα εκκίνησης. Το μοντέλο προς το παρόν θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά του Βιετνάμ, με την διάθεση του να ξεκινά από τα τέλη του τρέχοντος μηνός (Δεκέμβριος 2018).