city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha

yamaha mt 09 2021 diarroi foto 5  Διαρροή των επίσημων φωτογραφιών

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο, πριν την επίσημη παρουσίαση, οι εργοστασιακές φωτογραφίες από το press-kit του Yamaha MT-09 για το 2021. Κι αν περιμένατε μια μετριοπαθή αναβάθμιση λόγω Euro 5, χάσατε, καθώς η Yamaha άλλαξε σχεδόν... τα πάντα!

Μετά τον "μάτια εντόμου" προηγούμενο προβολέα, η Yamaha δείχνει να ανακόπτει λίγο τον ακραία επιθετικό σχεδιασμό του MT-09, ποντάροντα σε μια πιο μετρημένη εμφάνιση.

yamaha mt 09 2021 diarroi foto 14

Ο νέος προβολέας διαθέτει ένα κεντρικά τοποθετημένο φωτιστικό σώμα, πλαισιωμένο από δυο κάθετες LED γραμμές. Μας αρέσει; Δεν μας αρέσει; Πρέπει να το σκεφτούμε λίγο, αν και θυμίζει ελαφρώς τον προβολέα από προηγούμενο ER-6N.

Νέο είναι το πλαίσιο, νέο και το υποπλαίσιο, νέο το ρεζερβουάρ, νέες και οι αναρτήσεις και αναβαθμισμένα τα φρένα!

yamaha mt 09 2021 diarroi foto 9

Νέα είναι και η πρωτότυπη εξάτμιση με... έλλειψη τελικού, καθώς η τρύπα της βγαίνει μέσα από το καζανάκι, κάτω από τη μοτοσυκλέτα!

Νέες και οι ζάντες, νέα και η οθόνη οργάνων, διαφορετική τόσο από το προηγούμενο MT-09 όσο και από το MT-09 SP.

yamaha mt 09 2021 diarroi foto 6

Στα όργανα βλέπουμε ενδείξεις ταχύμετρου, στροφόμετρου με κόκκινο λίγο πριν τις 11.000 rpm, σχέση ταχύτητας κιβωτίου, ρολόι, επίπεδο του Traction Control, Riding Mode (D-Mode) με τουλάχιστον 4 διαφορετικά Modes (ένα παραπάνω από πριν), ένδειξη Quickshifter (πάνω και κάτω), κ.α.

yamaha mt 09 2021 diarroi foto 2

Μεγάλη αλλαγή έχουμε στο ψαλίδι που πλέον δεν έχει το έντονο καμπύλο σχήμα (banana) του προηγούμενου, παρά είναι ίσιο και από τις δυο πλευρές!

Νέα είναι τα πλαστικά, νέο το πίσω φωτιστικό σώμα, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Bridgestone Battlax.

yamaha mt 09 2021 diarroi foto 1

Τέλος, ο τρικύλινδρος κινητήρας είναι Euro 5, ενώ αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, θα αποδίδει 118 hp και 9 κιλά ροπής.