city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha

 

yamaha tracer 700 test cityrider

Δίτροχο πασπαρτού!

 

Κείμενο: Θοδωρής Ξύδης
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Συνεργάστηκε: Κώστας Γκαζής

Ο διασκεδαστικός χαρακτήρας των ΜΤ κάνει την εμφάνισή του και στο Tracer 700, τη νέα μοτοσυκλέτα πασπαρτού της Yamaha που έρχεται να διεκδικήσει με αξιώσεις το δικό της μερίδιο στις all-round μεσαίου κυβισμού.

Το Tracer 700 είναι ουσιαστικά η μοτοσυκλέτα που έλειπε μέχρι σήμερα από την γκάμα της Ιαπωνικής εταιρίας, η οποία έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία δύο χρόνια. Όχι μόνο ανανεώθηκε αλλά με μοτοσυκλέτες όπως τα MT-07 και MT-09, και την εμπορική επιτυχία που ακολούθησε το λανσάρισμά τους, έδειξε το δρόμο και στους υπόλοιπους κατασκευαστές για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν σε επίπεδο ουσίας αλλά και μάρκετινγκ.

Για πολλά χρόνια λοιπόν η Yamaha δεν είχε εκπρόσωπο σε μία καυτή εμπορικά κατηγορία, τις μεσαίου κυβισμού "adventure" μοτοσυκλέτες, όπου κυριαρχούσαν πρωτίστως τα Suzuki V-Strom 650 και Kawasaki Versys 650. Κάλιο αργά παρά ποτέ ή, αν κρίνουμε από τον τρόπο που κινούνται οι Ιάπωνες, το Tracer 700 έρχεται στην αγορά τη σωστή στιγμή για τους ίδιους. Αφού μελέτησαν προσεκτικά τον ανταγωνισμό, έθεσαν αρχικά τα θεμέλια με τις μεσαίες γυμνές μοτοσυκλέτες τους της σειράς MT και την εξαιρετική αρχική τιμή τους σε σχέση με την αξία τους.

Μετά τον ντόρο που δημιούργησαν με την σειρά MT άρχισαν να παρουσιάζουν μοτοσυκλέτες που τονίζουν τη διασκεδαστική πλευρά τους χωρίς να κάνουν ουσιαστικές παραχωρήσεις στη χρηστικότητα. Το Tracer 700 έρχεται τώρα να δώσει τη δική του μάχη σε αυτή την καυτή κατηγορία έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ δυνατό και καθιερωμένο ανταγωνισμό. Έρχεται “οπλισμένο” με πολυχρηστικό χαρακτήρα και δείχνει έτοιμο να ακολουθήσει κατά γράμμα τον διασκεδαστικό τρόπο οδήγησης της Yamaha.

Με το “καλημέρα” το Tracer 700 δείχνει σε ποια οικογένεια ανήκει. Η ταυτότητα της ιαπωνικής εταιρίας είναι έντονη πάνω του, από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Το εμπρός μέρος μάλιστα δείχνει να ενσωματώνει και κάποια γενικά σχεδιαστικά στοιχεία από παλιότερα Yamaha. Μοιάζει φυσικά και με το μεγαλύτερο Tracer 900, αν και δίπλα σε αυτό οι γραμμές του δείχνουν λιγότερο επιθετικές, πιο εύπεπτες, ίσως όμως και πιο άτολμες. Γι αυτό ευθύνονται οι λιγότερο έντονες ακμές του φέριγκ αλλά και η ουρά που έχει μικρότερη κλίση προς τα πάνω. Λογικά η σχεδιαστική παρέκκλιση μεταξύ των δύο Tracer ήταν μια συνειδητή επιλογή των Ιαπώνων που δεν ήθελαν να ρίξουν τη μία μοτοσυκλέτα πάνω στην άλλη.

Μεταξύ του 900 και το 700 αμέσως καταλαβαίνεις πιο είναι το μικρό και ποιο το μεγάλο, αλλά και ποιο θα έκανες δικό σου, αν έπρεπε να διαλέξεις, χωρίς να έχεις απαραίτητα το μαχαίρι στο λαιμό. Όπως και να έχει το Tracer 700 είναι σύγχρονο σχεδιαστικά και αρκούντως δυναμικό για να σε τραβήξει κοντά του, ενώ δεν θυμίζει και κάποιο άλλο ανταγωνιστικό μοντέλο. Από το ρεζερβουάρ και πίσω είναι περισσότερο sport από touring με την ουρά να ακολουθεί μίνιμαλ λογική, με ανύπαρκτο λασπωτήρα και ιδιαίτερα μικρό φτεράκι στον τροχό, όχι ότι καλύτερο τις βροχερές ημέρες. Μπροστά, η χαμηλή ρυθμιζόμενη ζελατίνα αλλά και οι μικρές αεροδυναμικές “χούφτες” κάνουν τη μοτοσυκλέτα να δείχνει πιο μικρή από αυτό που είναι στην πραγματικότητα και έτσι, στο μάτι, το Tracer έχει κερδίσει τους πρώτους πόντους φιλικότητας αλλά και δυναμισμού.

Η εν σειρά δικύλινδρη μοτοσυκλέτα συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με το που κάτσεις στη σέλα της. Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι το τιμόνι που μοιάζει στενό, για τα δεδομένα της adventure κατηγορίας και βρίσκεται σε καλή απόσταση από τον κορμό αλλά και σε σωστό ύψος. Βέβαια η Yamaha δεν θεωρεί τη μοτοσυκλέτα της adventure, αλλά sport-tourer, οπότε αν το δεις έτσι, δεν σε παραξενεύει τόσο πολύ. Το τιμόνι, αφήνει τα χέρια να πέσουν πάνω του σε φυσικές γωνίες και μέσα στην κίνηση αποκτά έναν ακόμη λόγο ύπαρξης καθώς κάνει πιο εύκολο το πέρασμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Η μπάρα του τιμονιού φέρει και μια μικρή μεταλλική “γέφυρα”, ότι πρέπει για να τοποθετήσεις βάση για το σύστημα πλοήγησης ή το κινητό. Σε καλό σημείο βρίσκονται και οι προσεγμένοι σχεδιαστικά καθρέπτες που δείχνουν μεγάλο μέρος του τι γίνεται πίσω, παρά το σχετικά μαζεμένο μέγεθός τους. Η σέλα βρίσκεται σχετικά ψηλά, στο πίσω μέρος της, στα 835 χλστ. από το έδαφος. Είναι ωστόσο στενή μπροστά και κατηφορική. Έτσι οι πιο κοντοί αναβάτες θα νιώσουν ασφαλείς πάνω στο Tracer με τα πόδια τους να φτάνουν γρήγορα και εύκολα κάτω. Η κατηφορική κλίση όμως περιορίζει τον αναβάτη σε ένα συγκεκριμένο σημείο μπροστά και αυτό ενδέχεται να ενοχλήσει στην πολύωρη οδήγηση γιατί απλά δεν σε αφήνει να εκμεταλλευτείς το μεγάλο πλάτος στο πίσω μέρος της σέλας ώστε να κάτσεις πιο άνετα σε παρατεταμένη οδήγηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πρώτα πιασιματάκια να κάνουν την εμφάνισή τους πριν αδειάσει το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων - δεν είναι βέβαια και παράξενο να πιάνεσαι μετά από κοντά 300 χιλιόμετρα! Τα πιασιματάκια θα τα νιώσουν πρώτοι οι ψηλότεροι και βαρύτεροι αναβάτες, με τη λύση να βρίσκεται λογικά στην έξτρα σέλα που προσφέρει η Yamaha.

Το σημείο που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο τους, είναι τα σημεία στήριξης του αναβάτη σε ρεζερβουάρ και μαρσπιέ. Είναι εκείνο που θα σας κάνει εντύπωση αν αρχίσετε να κινείστε γρήγορα στο επαρχιακό αφού τα σκληρά πλαστικά χαμηλά στο ρεζερβουάρ είναι σαγρέ: σας επιτρέπουν να τα γραπώσετε με τα πόδια σας και να παραμείνετε στη θέση σας. Το ίδιο εύκολα μπορείτε να γραπώσετε τις μεταλλικές προστατευτικές πλάκες που βρίσκονται στην περιοχή των αστραγάλων. Όλα καλά με τη θέση οδήγησης όπως και με ψηφιακή οθόνη του πίνακα πληροφοριών με τις πολλές και ευδιάκριτες ενδείξεις, τις οποίες μπορείτε να αλλάξετε μόνο αν πάρετε το χέρι σας από το τιμόνι - διακόπτης στο αριστερό άκρο δεν υπάρχει.

Άνετα θα κάτσει ο συνεπιβάτης στο δικό του μερίδιο της σέλας με μόνη ένσταση την τοποθέτηση των χειρολαβών σε σημείο που δεν επιτρέπει την «κόντρα» ώστε να μείνει ο συνεπιβάτης στη θέση σε απότομη επιτάχυνση ή επιβράδυνση. Επίσης σε μία sport tourer θα θέλαμε να δούμε μία σχάρα στο πίσω μέρος, στον στάνταρ εξοπλισμό, αφού έτσι όπως είναι τώρα το Tracer 700 δεν μπορείς να δέσεις έναν σάκο πίσω, αν έχεις συνεπιβάτη. Αντίθετα θα πρέπει να προστρέξεις στα αξεσουάρ της Yamaha όπου βρίσκουμε σχάρα -και άλλα περιφερειακά. Τέλος στον τομέα της ποιότητας το Tracer 700 βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Βασικά δεν είδαμε κάτι το οποία να μας κάνει να παραπονεθούμε αφού η βαφή παρουσιάζεται πολύ προσεγμένη, ενώ το ίδιο ισχύει για τη συναρμογή και συναρμολόγηση των πλαστικών αλλά και μεταλλικών επιφανειών.

Η νέα θέση οδήγησης και το φέρινγκ που αυξάνει τα επίπεδα χρηστικότητας της μοτοσυκλέτας είναι δύο σημαντικές αλλά όχι και οι μοναδικές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι της Yamaha στην πετυχημένη πλατφόρμα του MT-07, για να δημιουργήσουν το Tracer 700. Η νέα μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, σύμφωνο με τη νέα κατηγορία στην οποία ανήκει, χωρίς παράλληλα να ξεχνά τη διασκεδαστική πλευρά της προσωπικότητας του street naked μοντέλου, μία πλευρά που το έκανε δημοφιλές με όλους τους αναβάτες ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας τους. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι ένα από τα σημεία που δεν έχει δεχτεί αλλαγές αφού δεν υπήρχε και λόγος. Μπορεί να διαχειριστεί με άνεση τις δυνάμεις που του ασκούνται με τα επίπεδα στιβαρότητας να βρίσκονται κοντά στο ιδανικό για μια μοτοσυκλέτα, όπως το Tracer, που θέλει να προσφέρει ευχάριστη μετακίνηση σε κάθε διαδρομή.

Οι σημαντικότερες αλλαγές σε αυτό τον τομέα αφορούν στο νέο και μακρύτερο κατά 50 χλστ. ψαλίδι που προσδίδει και μεγαλύτερη σταθερότητα όταν η μοτοσυκλέτα κινείται δικάβαλη και φορτωμένη με υψηλές ταχύτητες, αλλά και μία πιο ήπια και προοδευτική συμπεριφορά στις στροφές. Με το μεταξόνιο να βρίσκεται τώρα στα 1.450 χλστ., έναντι των 1.400 χλστ. του ΜΤ-07 και την κατανομή του βάρους να έχει έρθει πιο μπροστά, οι σούζες -φαινόμενο που χαρακτηρίζει το MT-07 - δεν έρχονται με την ευκολία που τις προσφέρει το MT-07. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ευχαριστηθείτε το Tracer και σε αυτό το επίπεδο. Το υποπλαίσιο έχει δεχτεί και αυτό με την σειρά του ενισχύσεις για να αντέξει χωρίς προβλήματα τα αυξημένα βάρη ενός ταξιδιού, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στις αναρτήσεις. Οι εσωτερικές ρυθμίσεις του πιρουνιού έχουν αναθεωρηθεί, όπως και του αμορτισέρ, με το τελευταίο να έχει αυξήσει το μήκος του κατά 12 χλστ. και να εδράζεται σε νέο μοχλικό. Οι συνολικές διαδρομές φτάνουν τα 130 χλστ. εμπρός-πίσω. Η διαφορά στις εσωτερικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων είναι άμεσα αισθητή στον δρόμο, σε σχέση με το ΜΤ-07.

Η λειτουργία των αναρτήσεων είναι πιο σφιχτή με καλύτερη πληροφόρηση, πιο ποιοτική συνολικά, κάτι που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση να πιέσεις παραπάνω, ακόμη και όταν ο δρόμος δεν είναι στα καλύτερα του. Το μακρύτερο μεταξόνιο παίζει και αυτό τον ρόλο του με το Tracer να παρουσιάζεται πιο προοδευτικό και να δίνει περισσότερο χρόνο αντίδρασης στον αναβάτη, στην περίπτωση που γλιστρήσει κάποιος τροχός. Το τελευταίο δεν είναι και πολύ δύσκολο πάνω στη μοτοσυκλέτα της Yamaha αφού τα Michelin Pilot 4 που φέρει, μπορεί να κρατούν εξαιρετικά στους ευρωπαϊκούς δρόμους, δεν το κάνουν όμως και στους ελληνικούς. Τουλάχιστον είναι πολύ προοδευτικά στην σχεδίαση της κορώνας τους και δεν φοβίζουν καθόλου όταν γλιστράνε, ενώ πολύ καλή είναι η συμπεριφορά τους και στο βρεγμένο.

Αλλαγές δεν είχαμε στα φρένα που μετακόμισαν αυτούσια από το μεσαίο ΜΤ. Δίσκοι διαμέτρου 282 χιλιοστών και τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός τα καταφέρνουν καλά σε νορμάλ ρυθμούς με την απόδοση να έρχεται απολύτως προοδευτικά και χωρίς ενοχλητικό αρχικό δάγκωμα. Με αυξημένο φορτίο όμως τα φρένα δείχνουν ελαφρώς οριακά για το βάρος που καλούνται να σταματήσουν, χωρίς όμως να προκαλούν ανησυχία με την απόδοσή τους. Το ABS, τέλος, κάνει πολύ καλή δουλειά με τη λειτουργία του να είναι γρήγορη και σωστή ακόμη και στους δικούς μας δρόμους, χωρίς ενοχλητική ανάδραση σε μανέτα και ποδόφρενο. Επεμβαίνει όταν χρειάζεται φροντίζοντας για την ασφάλεια χωρίς να ανησυχεί τον αναβάτη.

Ο εν σειρά δικύλινδρος με τον στρόφαλο των 270 μοιρών και τα άνισα διαστήματα ανάφλεξης δέχτηκε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση μ εκείνον που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στο ΜΤ-07, με κύριο σκοπό να περνά τις προδιαγραφές Euro 4. Αυτό σημαίνει διαφορετικός καταλύτης αλλά και προσθήκη θύρας OBD1 κάτω από τη σέλα, μικρές αλλαγές στο φιλτροκούτι και τοποθέτηση δοχείου αναθυμιάσεων καυσίμου. Διαφορετικός είναι και ο χάρτης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης. Οι αλλαγές είναι λίγες αφού και το μοτέρ είναι μία σύγχρονη μονάδα, με αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί η απόδοσή του στο ελάχιστο. Πάλι καλά! Έτσι η μέγιστη ιπποδύναμη ανέρχεται στους 74,8 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και η ροπή στα 6,8 κιλά στις 6.000 σ.α.λ. Αν το συνδυάσετε αυτό με τα 196 γεμάτα κιλά τότε εύκολα καταλαβαίνετε ότι η μοτοσυκλέτα της Yamaha είναι το μοντέλο με τις καλύτερες επιδόσεις στα μεσαίου κυβισμού δικύλινδρα adventure/sport tourer.

O ευχάριστος χαρακτήρας του κινητήρα δεν κρύβεται και φτιάχνει τη διάθεση του αναβάτη από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Ανεβάζει στροφές ελεύθερα, έχει καλή ροπή από τις χαμηλές στροφές και επιτρέπει στον αναβάτη του Tracer να κινηθεί πολύ γρήγορα σε κάθε είδους διαδρομή. Με δυνατό του σημείο τις μεσαίες στροφές, τα χιλιόμετρα μαζεύονται γρήγορα στο ψηφιακό κοντέρ και εύκολα θα δεις και τα 200 χλμ./ώρα αν κρατήσεις το γκάζι ανοιχτό. Μέσα στην πόλη μπορείς να κινείσαι με μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο από το ιδανικό, δείγμα της πολύ καλής ελαστικότητας που διακρίνει το μοτέρ. Σε αυτές τις συνθήκες είναι που παρατηρείς ότι ο επιλογέας του κιβωτίου θα μπορούσε να έχει μικρότερες διαδρομές και πως η μανέτα του συμπλέκτη, αν και δεν την λες βαριά, δεν εντυπωσιάζει κιόλας με το πόσο ελαφριά είναι.

Πολύ καλά λειτουργεί η τροφοδοσία με τη δύναμη που φτάνει στον πίσω τροχό να βρίσκεται σε ευθεία αναλογία με το άνοιγμα του γκαζιού από τον αναβάτη. Ελαφρώς θα ενοχλήσει μόνο το άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό, όταν οδηγείτε σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Όπως και να έχει το συγκεκριμένο μοτέρ είναι ίσως το πιο ευχάριστο συνολικά στα μεσαία δικύλινδρα και αυτή η αίσθηση κυριαρχεί στον αναβάτη, είτε βολτάρει χαλαρά είτε επιτίθεται στις στροφές. Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται και η μέση κατανάλωση που δεν ξεπέρασε τα 5,4 λίτρα ανά 100 χλμ. Σε συνδυασμό με το νέο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ των 17 λίτρων η αυτονομία του Tracer 700 μπορεί εύκολα να πλησιάσει τα 300 χλμ.

Το Tracer 700 έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει κανείς σε μία all-round μοτοσυκλέτα την οποία θα χρησιμοποιεί και στις καθημερινές του μετακινήσεις. Το χαμηλό βάρος και το σωστό ζύγισμα είναι που κάνουν το νέο Yamaha τόσο εύκολο στους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Σε αυτό βοηθούν βέβαια η ροπή και η ευστροφία του μοτέρ, παρούσες ανά πάσα στιγμή, κάθε φορά που ανοίγει το γκάζι. Εκείνο που εκπλήσσει ευχάριστα είναι και η προστασία του αναβάτη από τον αέρα παρά την φαινομενικά μικρή μετωπική επιφάνεια του φέρινγκ.

Με τη ρυθμιζόμενη ζελατίνα στη χαμηλότερη θέση η πίεση φτάνει ομοιόμορφα στο κράνος και τους ώμους του αναβάτη, με τις μικρές αεροδυναμικές χούφτες να συμβάλλουν επίσης στην προστασία των χεριών από τον αέρα. Στην ψηλότερη θέση τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα και αναβάτες με ύψος τουλάχιστον έως και 1,85 μ. θα ταξιδέψουν άνετα με ταχύτητες ακόμη και κοντά στα... 180 χλμ./ώρα (αν χρειαστεί). Το Tracer 700 μπορεί να το κάνει αυτό όλη μέρα (με τη σωστή επιλογή σέλας από τα έξτρα της Yamaha), ενώ το ίδιο άνετα θα κινηθεί και σε δρόμο με στροφές.

Εκεί θα αλλάξει κατεύθυνση πολύ γρήγορα και θα στρίψει με σιγουριά, με την πληροφόρηση από το μπροστινό σύστημα να βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Δεν υπάρχει κάτι που θα ενοχλήσει στο Tracer σε αυτές τις συνθήκες, αντίθετα, ο αναβάτης θα το ευχαριστηθεί με την ψυχή του και ακόμη περισσότερο αν αλλάξει τα ελαστικά με ένα πιο κατάλληλο ζευγάρι για τους δικούς μας δρόμους.

Με το Tracer 700 η Yamaha πετυχαίνει το στόχο της παρουσιάζοντας μία ώριμη και ταυτόχρονα ευχάριστη μοτοσυκλέτα που θα καλύψει με άνεση καθημερινή μετακίνηση, γρήγορες βόλτες αλλά και ταξίδια. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, δυνατό, ευχάριστο και οικονομικό σε λειτουργία μοτέρ, μοντέρνα σχεδίαση, φιλικότητα αλλά και πολύ καλή συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του μικρότερου εκ των δύο, μέχρι στιγμής, Tracer. Πολλά και πολύ καλά στοιχεία από τα οποία όμως απουσιάζει η τιμή που θα έκανε τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα μονόδρομο, όπως έγινε και με το MT-07, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε.

Στα 8.700 ευρώ η τιμή της είναι αλμυρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει κάποιο στοιχείο στον εξοπλισμό της (π.χ. ηλεκτρονικά συστήματα) το οποίο να κάνει τη διαφορά. Όπως και να έχει, το Tracer 700 είναι μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα, ακόμη και αν δεν βγάλετε την τιμή της από την εξίσωση. Θα ικανοποιήσει και θα ευχαριστήσει τον αναβάτη της σε ένα ευρύτατο φάσμα χρήσης και θα το κάνει αυτό για πολλά-πολλά χρόνια.

Και για τους πιο ανήσυχους, η Yamaha έχει προικίσει το Tracer 700, ούτε λίγο ούτε πολύ με 44 επίσημα aftermarket αξεσουάρ, που μπορούν να το φέρουν στα μέτρα του αναβάτη του. Τα αξεσουάρ αυτά μπορεί κανείς να βρει στο επίσημο site της ελληνικής αντιπροσωπείας, μαζί με τις τιμές τους!

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο MT-07 Tracer
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 8.700 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 689
Συμπίεση (:1) 10,9
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 80x68.6
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής Δύο σε μία
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 24,5
Ίχνος (mm) 90
Μήκος (mm) 2138
Πλάτος  (mm) 806
Μεταξόνιο (mm) 1450
Ύψος (mm) 1270
Ύψος σέλας (mm) 835
Απόσταση εδάφους (mm) 140
Βάρος γεμάτο (kg) 196
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 17 / Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 
Πίσω Μονό αμορτισέρ
   
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17 
Πίσω 180/55-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 282 mm / δαγκάνες δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 74,8 / 9.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 6,93 / 6.500

yamaha_tracer_700_test_cityrider_14.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_12.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_8.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_17.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_10.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_5.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_4.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_2.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_6.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_9.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_15.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_7.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_1.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_18.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_16.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_20.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_11.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_13.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_3.JPG

yamaha_tracer_700_test_cityrider_14.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_12.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_8.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_17.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_10.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_5.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_4.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_2.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_6.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_9.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_15.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_7.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_19.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_1.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_18.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_16.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_20.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_11.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_13.JPGyamaha_tracer_700_test_cityrider_3.JPG