city2 WHITE DDIAFANES

Στερεά Ελλάδα

city trip kithaironas 5

O "αδερφός" της Πάρνηθας 

Στα σύνορα Αττικής και Βοιωτίας, όχι μακριά από την πρωτεύουσα, βρίσκεται ο Κιθαιρώνας, ένα βουνό, που θεωρείται ο “αδερφός” της Πάρνηθας, λόγο γειτνίασης, παρόμοιων χαρακτηριστικών, όπως το ύψος (1.409 μέτρα, 1.413 μέτρα η Πάρνηθα) αλλά και παρόμοιας επίσης βιοποικιλότητας.

Η πρόσβαση στον Κιθαιρώνα είναι πολύ εύκολη και μπορεί να τον επισκεφτεί μέσω ενός χωματόδρομου από το χωριό Πλαταιές (ή από ασφάλτο από τα Βίλια). Ένα μεγάλο δίκτυο χωματόδρομων επιτρέπει την περιήγηση στις πλαγιές του βουνού, φθάνοντας μέχρι την κορυφή του. 

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο δύστροπος Κιθαιρώνας και ο καλοκάγαθος  Ελικώνας ήταν αδέλφια. Η απληστία του πρώτου τον οδήγησε να γίνει αδελφοκτόνος και για αυτό οι θεοί τον τιμώρησαν να γίνει βουνό και να γίνει τόπος κατοικίας για τις  Ερινύες ( ενώ ο Ελικώνας που έγινε και αυτός βουνό έγινε κατοικία των μουσών).

city_trip_kithaironas_12.jpgcity_trip_kithaironas_9.jpgcity_trip_kithaironas_1.jpgcity_trip_kithaironas_19.jpgcity_trip_kithaironas_17.jpgcity_trip_kithaironas_5.jpgcity_trip_kithaironas_6.jpgcity_trip_kithaironas_16.jpgcity_trip_kithaironas_14.jpgcity_trip_kithaironas_4.jpgcity_trip_kithaironas_11.jpgcity_trip_kithaironas_18.jpgcity_trip_kithaironas_13.jpgcity_trip_kithaironas_8.jpgcity_trip_kithaironas_2.jpgcity_trip_kithaironas_7.jpgcity_trip_kithaironas_10.jpgcity_trip_kithaironas_3.jpgcity_trip_kithaironas_20.jpgcity_trip_kithaironas_15.jpg