city2 WHITE DDIAFANES

Εκτός Ελλάδος

PodBike Towards

Ένα ξεχωριστό εναλλακτικό μέσο

Η Νορβηγική εταιρεία Podbike, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό πρωτότυπο του ομώνυμου οχήματος που έχει σχεδιάσει και εξελίξει. Πρόκειται για ένα τετράτροχο, πολύ ελαφρύ όχημα,  το οποίο κινείται… με έμμεσο τρόπο, από το έργο που παράγει ο επιβάτης του.

podbike pr 1

Στο Podbike, υπάρχουν πετάλια, τα οποία ωστόσο δεν είναι συνδεδεμένα με τους τροχούς αλλά αποτελούν γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η οποία διοχετεύεται σε δυο hub μοτέρ που κινούν αντιστοίχως τους δύο οπίσθιους τροχούς.

Μια αφαιρούμενη μπαταρία αποτελεί μια πηγή εξτρά ενέργειας και το αποτέλεσμα είναι το Podbike να έχει ικανότητα για επίτευξη ταχύτητας μέχρι και 25 χλμ./ώρα

podbike pr 2

Το Podbike ζυγίζει 40 κιλά ή 50, αν προστεθεί μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, ώστε η αυτονομία να ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα της standard.

Η εταιρεία έχει ως στόχο να κατασκευάσει 12 συνολικά Podbike, σε αυτή την πρώτη σειρά παραγωγής με την κωδική ονομασία 0-series, 10 εκ των οποίων  θα διατεθούν σε ισάριθμους δοκιμαστές που θα τα χρησιμοποιήσουν καθημερινά, προκειμένου να καταγραφούν οι εντυπώσεις και οι παρατηρήσεις τους.

podbike pr 3

Τo Podbike αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2019 και θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, με μια μέση τιμή της τάξεως των 4.500 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να προ-παραγγείλετε ένα Podbike, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ΕΔΩ

Video: