city2 WHITE DDIAFANES

EDIT9

Τα σωστά βήματα

 

Ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: Η μεγάλη μοτοσυκλέτα. Ανεξάρτητα από κυβικά και κατηγορία, κάθε νεοεισερχόμενος αναβάτης στους δύο τροχούς, ονειρεύεται τη στιγμή που θα ιππεύσει την μοτοσυκλέτα των ονείρων του. Κάποιοι που δεν έχουν οδηγήσει ακόμη, ίσως πιστεύουν ότι τα όνειρα τους μπορούν να σταματήσουν σε ''κάτι με δύο τροχούς. Αρκεί όμως να βουτήξεις την άκρη του κουταλιού από το μέλι, για να ψάχνεις όλο το βάζο!

Όπως κάθε στόχος, πρέπει να ξεκινάει από χαμηλά. Από τον μαγικό κόσμο των μικρών μοτοσυκλετών, ώστε να έχει όλο το χρόνο να μάθει σωστά, χρησιμοποιώντας τις ως ''σχολείο''.

Τι μαθαίνεις από μία μικρή μοτοσυκλέτα;

  1. Εξοικειώνεσαι με την χρήση του συμπλέκτη, που θα σου χρειαστεί σε κάθε κυβισμό. Η χρήση παραμένει ίδια, και αφού μάθεις σωστά την ομαλότητα της μετάδοσης σε αυτό το μαγικό εκατοστό διαδρομής του συμπλέκτη, όπου αποσυμπλέκεται, ή εμπλέκεται η μετάδοση, θα έχεις πάντα αυτό το εφόδιο μαζί σου.
  2. Συγχρονίζεις χέρια και πόδια, γκάζι και μπροστινό φρένο, συμπλέκτη με ταχύτητες, ή πίσω φρένο, δίνοντας τις κατάλληλες εντολές από την κεντρική μονάδα σου (...τον εγκέφαλο!), όπως ένας ντράμερ.
  3. Συνηθίζεις σιγά - σιγά την κατανομή του βάρους, που είναι διαφορετική από τα παπιά και τα scooter.
  4. Προσαρμόζεις τις ταχύτητες σου στην ασφάλεια που προσφέρουν οι μεγαλύτερων διαστάσεων τροχοί.

Και παράλληλα, είσαι έτοιμος να απευθυνθείς σε κάποια σχολή ασφαλούς οδήγησης, για τα περαιτέρω που θα κάνουν την οδήγηση παιχνίδι, το παιχνίδι απόλαυση, την μοτοσυκλέτα, προέκταση του εαυτού σου.

Το αφιέρωμα στα 125άρια της αγοράς, θα σας κατατοπίσει σχετικά, προσφέροντας επιλογές σε διαφορετικές κατηγορίες, με στοιχεία που θα ζήλευαν και μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες.

Κάντε κι εσείς το βήμα, σωστά!

Τάκης Μανιάτης