city2 WHITE DDIAFANES

Διάφορα

cfmoto 800mt afixi ellada 00007  Διαθέσιμο για λίγες μέρες ακόμα σε τιμή προσφοράς

Καλώς το κι ας άργησε λιγάκι. Το πολυαναμενόμενο CFMOTO 800MT πάτησε επιτέλους τους τροχούς του στην Ελλάδα! Η MUVUS A.E., επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της CFMOTO, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη του.

Θυμίζουμε πως αρχικά αναμέναμε τις πρώτες παραδόσεις των 2 εκδόσεων του Adventure bike 800MT της CFMOTO τον Ιανουάριο του 2022, όμως οι ελλείψεις σε υλικά (ημιαγωγοί, ρητίνες, αλουμίνιο, κ.α.) που ταλαιπωρούν την παγκόσμια αγορά μετέθεσαν την άφιξη των μοτοσυκλετών στον Μάρτιο του 2022. Τα πρώτα 800ΜΤ βρίσκονται ήδη σε κάποια ελληνικά καταστήματα, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα σε αρκετά ακόμα.

Οι τιμές προσφοράς των εκδόσεων στην Ελλάδα έχουν ως εξής:

  • 800ΜΤ Sport με 8.490€
  • 800ΜΤ Touring με 9.390€

Σημειώστε πως αυτές είναι ειδικές τιμές λανσαρίσματος, και αρχικά ίσχυαν για παραγγελίες που θα γινόταν έως και τον Μάρτιο του 2022. Προλαβαίνετε όμως για λίγες ακόμα μέρες, να παραγγείλετε τα MT σε αυτές τις απίστευτες τιμές.

Μετά την 1η Απριλίου, οι νέες τιμές θα εξακολουθήσουν να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές, και από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, και διαμορφώνονται ως εξής - Sport: 8.990 € - Touring: 9.990 €

Μιλάμε για ΠΟΛΥ δυνατές τιμές, για μια premium δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με αποδεδειγμένα αλεξίσφαιρο κινητήρα προερχόμενο από το KTM 790 στα 800 κ.εκ., με κορυφαίο εξοπλισμό που πολλές φορές δεν βρίσκεις ούτε στα μεγαθήρια Adventure τουρισμού!

Ας δούμε όμως λίγες περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα.

Το “Μ” στο όνομα της προέρχεται από το “MULTI-FUNCTION” – πολυχρηστική, ενώ το “Τ” από το “TOURING”. Το σωστό όνομα της είναι 800MT ή CFMOTO 800MT. Χωρίς κενό ανάμεσα στο 800 και το ΜΤ.

Η μοτοσυκλέτα έρχεται για την ώρα σε 2 εκδόσεις, την 800MT Sport (η βασική έκδοση), στοχευμένη περισσότερο στη χρήση δρόμου, και την 800MT Touring (η κορυφαία έκδοση), εξοπλισμένη και για Offroad χρήση, μια πραγματικά διπλής χρήσης Adventure μοτοσυκλέτα. Σημειώστε πως το 2023 αναμένεται και 3η έκδοση, με ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο εξοπλισμού.

Η έκδοση 800MT Touring έρχεται σε 2 υπό-εκδόσεις, με συμβατικό κλειδί ή με σύστημα keyless.

Οι διαφορές μεταξύ των 2 εκδόσεων είναι κυρίως οι ζάντες (χυτές με μπράτσα στην Sport, με ακτίνες στην Touring) και το επίπεδο του στάνταρ εξοπλισμού που στην Sport είναι βασικό και στην Touring εκτενές και περιλαμβάνει επιπλέον τα εξής: quickshifter, TPS για την πίεση ελαστικών, σταμπιλιζατέρ, χούφτες, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενες σέλες, ποδιά, κεντρικό σταντ.

Μη νομίσετε πάντως πως η Sport είναι… γυμνή από αξεσουάρ, καθώς έρχεται εξοπλισμένη με Cruise Control, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, βάσεις βαλιτσών, κάγκελα κινητήρα (τα οποία έχει και η Touring), Riding Modes, Cornering ABS & Cornering Traction Control!

Η ζελατίνα είναι ψηλή και ρυθμιζόμενη με το χέρι, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε και τις βάσεις για τις βαλίτσες. Οι βαλίτσες, τόσο οι πλαινές όσο και το topcase ανήκουν στον έξτρα εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ τα φρένα ανήκουν στην J.Juan, θυγατρική πλέον της Brembo, και περιλαμβάνουν δυο δίσκους 320 mm μπροστά με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και έναν ακόμα δίσκο 260 mm πίσω.

Το ύψος σέλας της μοτοσυκλέτας είναι τα 825 mm, ενώ η στενή στο μπροστινό μέρος της σέλα αναβάτη θα βοηθήσει ακόμα και τα χαμηλότερα αναστήματα να πατήσουν στο έδαφος με ασφάλεια.

Η απόσταση από το έδαφος είναι μεγάλη στα 190 mm, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι ΚΥΒ με διαδρομή 160 mm και από ένα μονό πίσω μερικώς ρυθμιζόμενο αμορτισέρ ΚΥΒ με διαδρομή 150 mm.

Οι τροχοί εμπρός-πίσω είναι 19 και 17 ιντσών και στις 2 εκδόσεις, ενώ τα tubeless ελαστικά είναι της Maxxis, σε διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17.

Το ρεζερβουάρ χωρά 19 λίτρα καυσίμου, το μεταξόνιο δίνεται στα 1.531 mm και το γεμάτο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 231 κιλά και για τις 2 εκδόσεις.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του KTM Group αποδίδει 95 hp / 9.000 rpm και 7,85 kgm / 7.500 rpm.

Μιλάμε για μια υπερσύγχρονη μονάδα με υγρόψυξη, ψεκασμό, 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, σφυρήλατα πιστόνια, και DLC επίστρωση στο εσωτερικό του για μείωση τριβών και θορύβου.

Ο ψεκασμός είναι της Bosch, έχουμε σύστημα Ride-By-Wire και πλήρες οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων που περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Δυο Riding Modes – Sport & Rain
  • Cruise Control που λειτουργεί μέχρι τα 120 χλμ/ώρα
  • Δικάναλο Corenring ABS
  • Cornering Traction Control

Ο συμπλέκτης είναι υγρός, πολύδισκος και μονόδρομος.

Παράλληλα, τα φώτα είναι Full LED, τα προβολάκια ομίχλης είναι στάνταρ, ενώ ο κεντρικός προβολέας έχει adaptive χαρακτηριστικά, φωτίζοντας το εσωτερικό της στροφής.

Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με ορατότητα 180 μοιρών, που διαθέτει πληθώρα ενδείξεων, αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και συνδεσιμότητα με δυνατότητες πλοήγησης, μουσικής και τηλεφωνίας. Η CFMOTO μας λέει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη οθόνη της κατηγορίας.

Περιμέναμε πολλά από την 800MT, και τελικά όχι μόνο δείχνει να ξεπερνά τις προσδοκίες μας, αλλά μας σοκάρει ευχάριστα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές της στην Ελλάδα!

Στον ανταγωνισμό της περιλαμβάνονται και τα 2 νεοεισερχόμενα μοντέλα στον χώρο, το Triumph Tiger Sport 660 στα 9.290 ευρώ, και το Aprilia Tuareg 660 με τιμές που ξεκινούν από τα 12.190 ευρώ, αλλά φυσικά και το best-selling Yamaha Tenere 700, από 10.990 ευρώ.

Τέλος, να πούμε πως δίπλα στο 800MT έφτασε στην Ελλάδα και το 700CL-X SPORT, η κορυφαία έκδοση της οικογένειας, με κορυφαίο εξοπλισμό όπως φρένα Brembo Stylema, αναρτήσεις ΚΥΒ και κλιπ-ον αντί τιμονιού, στα 6.990 ευρώ.